• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak wolnych obrotów

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Witam, temat jak wyżej. Pacjentem jest BMW 520i 2002r, motor 2.0 na podwójnym vanosie. Do tej pory jeździł jeszcze na zółtych valtekach, sterownik JZ2005. Brak podciśnienia w kolektorze i na ten moment ciężko utrzymać wolne obroty. Ogólnie stan instalacji gruz. Walczyć z wtryskiwaczami czy wymieniać? Czy w ogóle proponować gościowi coś z tej epoki??

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
Jeśli chcesz to naprawiać to raczej tylko wymiana, nie opłaca sie regenerować

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Glupie pytanie bo i glupota. Jak moze nie byc w kolektorze ssacym podcisnienia w czasie pracy silnika.chyba ze to uturbiona benzyna. Waltek to smieci. Zaloz hany do tego regeneracja reduktora kalibracja i bedzie jak nowy.

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Sory Panowie, za szybko napisałem. Silnik to Valvetronic, czyli ciśnienie w kolektorze stałe. Ogólnie to silnik właśnie wymieniony a instalacja ,,wrzucona'' ze starego, a ja to doprowadzam do porządku. Poprawiłem wiertki w kolektorze i przewody i chce założyć jakieś listy podobne do valteków bo to by najlepiej pasowało. Jest coś teraz w miarę dobrego co nie jest valtekiem?

gazmenlpg

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
mazowsze
teraz to tylko pozostaje coś z wtryskiwaczy AC czyli WO3 np albo też listwa valtekopodobna Hercules Blu, całkiem szybka

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Hany i tym podobne byłyby okej, ale miejsca mało. Myślałem o W01, sprawdze jeszcze cenę tych herculesów

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Wrzuciłem jednak W01 i jest ok, tylko czy ktoś wie jak w JZ w programie ustawić minimalne czasy dla wtryskiwaczy?

m.kozera

Początkujący
Punktów
0
bardzo prosto wystarczy wejsc w konfiguracje wtryskiwaczy i tam znajduje sie mozliwosc ustawienia minimalnego czasu otwarcia. pozdrawiam

Mikas

Gaduła
Punktów
8
ok już to ogarnąłem, miałem trochę inną wersję programu.

Mikas

Gaduła
Punktów
8
Jeździ w porządku ustawiona i wyregulowana.

Do góry Bottom