• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Brak wydatku pompy cp1h 1.9 jtdm

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Moja pompa to bosch Cp1h3 z zaworem zme jak w Cp3 czesci do niej mozna kupic bez problemu a ty mowisz o jakiej pompie ?

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
zobacz do pompy w baku, ona też ma sitko, nie budzi twojej ciekawości dlaczego masz większy bezpiecznik, mały pali?

Pablo Guzzi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Radomsko
Witam to nie chodzi o typ pompy tylko zasugerowałem ci objawy i sposoby jej usuwania w w aso.Serwis nie wymienia zaworów i i ich nie czyści.to nie chodzi o dostepność cześci tylko skutecznie przeprowadzoną naprawę.To są tzw standarty iso nie jak u Pana Ziutka.Czytasz prasę i oglodasz telewizję wiele firm tak robi wymienia się zespół i kończy naprawę nikt nie bawi się w takie rzeczy rozbiórki czyszczenia i inne takie tam.Najprawdopodobniej w twoim przypadku jest tak że pompa w zbiorniku zacina się więc trzeba ją wymienić a nie wstawiać mocniejszy bezpiecznik bo uszkodził coś innego i tyle jak ktoś tego nie rozumie to już jego osobistą tragedią.

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Pompa w zbiorniku wyjeta sitko troche zabrudzone bylo pompka dziala poskladalem spowrotem i znowu przestał odpalac ..
Edit zalapal ale przy nacisnieciu pedalu gazu spada cisnienie na listwie a wysterowanie zaworu mprob stoi na 30%

Ostatnia edycja:

Pablo Guzzi

Gaduła
Punktów
7
Miasto
Radomsko
Trzeba podłączyć kompa wybrać parametr ciśnienie paliwa przy rozruchu ma być300 bar przy 3000 600bar pompa wstępna w zbiorniku do 2,5bara jeżeli tak nie jest pompa do kosza pozdrawiam Paweł

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Pompa wstepna podaje 2 bar ominalem filtr paliwa bo myslalem ze moze jest zapchany jednak nie dalej jest to samo
Edit wykrecajac taki zaworek przrzeplywowy z pompy paliwo cofa sie z niej jakby zbiornik robil podcisnienie przekrece zaplon zeby napompowac pompe zakrece zaworek I auto odpali. Chodzi dopoki sie paliwo w pompie nie skonczy .

Ostatnia edycja:

karol1851

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
43
Miasto
Orzysz
chłopie nie omijaj filtra tylko go wymień tak samo pompkę w zbiorniku nie czysc tylko nowa i zapomnisz o problemie. Ludzie ci pisza a ty swoje jakieś zaworki omijanie filtra.... Mam nadzieje ze to twoje auto nie klienta

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
już parę postów wyżej napisałem o pompie w baku, a filtr to podstawa. A najlepsze że sam diagnozuje swój problem i widzi co się dzieje a nie może wydedukować co do wymiany...Panie widzisz i nie grzmisz, ty jesteś mechanikiem czy prywatną osobą? Tak pytam? Znowu 50 postów nad pierdołą.

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Tylko ze auto nie chce zapalic.Zdejme przewod doprowadzajacy paliwo do pompy zaloze go przepompuje go pare razy pompka w baku odpali i za 30 sec zgasnie i juz nie odpala. gazu tez nie idzie dodac bo zaraz spada cisnienie na listwie i tez gasnie

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Jak pompa pusta a tak piszesz, to robi vacum. Sam dajesz odpowiedź. Być może odpowietrzenie zbiornika paliwa. Korek wlewu da odpowiedź gdzie szukać.

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
korek wlewu jest non stop otwarty. Tylko ze pompe przepompowuje paliwem a ona i tak nic nie pompuje.widze ze wylewa sie z przelewu z niej . A i tak nic nie pompuje

Marcin033

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Bielsko-biala
Moglem ja jakos uszkodzic wyciagajac zawor zme z niej? Przedtem auto jezdzilo tylko przy mocniejszym depnieciu czasami gaslo

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
tak? ja nerwowy? nie....no co ty, tylko walę prosto i się nie pierdoxam bo szkoda czasu...

Do góry Bottom