Zadaj nurtujące Cię pytania, postaram się pomóc.
Czy koniecznie montować zawór bezpieczeństwa do drugiej butli? Na pewno chcę dołożyć reduktor. Zastanawiam się jak bezpiecznie sprawdzić szczelności dużej butli. Widać, że długo stała nieużywana
Na większy kompresor na ten moment nie mogę sobie pozwolić, a przy większym poborze,to 50 co chwila się załącza
zepnij do kupy i bedzie
Tylko redukcje muszę wstawić na wlocie i jakiś filtr przydałby się pomiędzy nimi
mam 270L przy pompce i 100L wisi na warsztacie w takim miejscu zeby nikomu i w niczym nie przeszkadzalo nigdy(wysoko na scianie)zostalo to po wulkanizacji ktora mialem lata lata temu a potrzebne to było blisko demontazownicy coby odbijak miał lepsze yebniecie a podpatrzyłem to w pewnej gamie maszyn z gornych polek w tamtych czasach(ok 25 lat temu) jak jeszcze wczesniej tyrałem na etacie i obracałem sie zw temacie wysposazenia warsztatów a kasy nie mialem na tyle zeby takowa odrazu z buforem wiec dorobilem sobie swoj.Zdawało to fizycznie egzamin bo probowałem z buforem i bez .Potem pozbyłem sie tego wszystkiego jak zmieniałem troche kierunek i zbiornik został i sie uzywa do czego popadnie.+ taki ze jak wyłącze kompresor i zamkne siec zaworem bo mam porobiona na zaworach gdzie popadnie i jak mi potrzeba cos przedmuchac albo kolo napompować to nie musze latać włączać i puszczac powietrza na caly bydynek bo w tej dodatkowej butelce jest i moge skorzystać nawet na zewnatrz budynku bo na kazdym winklu mam wypuszczony port z powietrzem.
W twoim przypadku jak masz 50 i chcesz dolozyc 120/150 to wez ty sie zastanów bo pol dnia bedziesz słuchał jak ten bzyk bedzie parkotał.
Mógłbyś podesłać zdjęcie przyłączy? Coś oprócz przewodów jest dołożone?
Bufor chcę pod pneumata,obecnie szybko się załącza. Czasami kilka razy zanim śruba pójdzie. Chciałbym bufor wykorzystać również do tornado przy sprzątaniu wnętrza pojazdu. Jeżeli bzyk skończy żywot, to pomyślimy nad czymś większym,a butla zostanie do kolejnego