• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Budowa warsztatu z dotacji .

Punktów
3
Witam. Chciałbym się dowiedzieć , czy ktoś z forum starał się o dofinansowanie na działalność pozarolniczą w tym przypadku budowa lub wyposażenie warsztatu ?

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a ile tej dotacji? bo jak 25K to Ty chłopaku za wiele nie zakupisz nie wspomne o zbudowaniu i wyposażeniu

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Już pewnie tłucze w stodole fury na czarnucha... a teraz jeszcze chciałby pewnie jakieś dotacje...porobi trochę na cenach dumpingowych, psując rynek i krew legalnym warsztatom... a potem zamknie...

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
a niech otwiera mnie nie ubedzie jak zobaczy jakie koszta to mu sie odechce ...
tydzien temu płaciłem ubezpieczenie warsztatu całość 3200 a w zeszłym roku 2100
myslałem ze zejde

Punktów
3
Masakra ! To ma być forum ? Nawet mnie nie znacie ludzie a już oceniacie . Nie będę się tu rozpisywał bo szkoda czasu i nerwów . Jeśli takie macie podejście do swoich klientów jak do nowych na forum to nie chce wiedzieć jak wam te wasze biznesy funkcjonują . Pozdrawiam prawdziwych fachowców a chamom dziękuje za merytoryczne odp .

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
429
Miasto
Świdnica
I czego pyskujesz? Tak sformułowałeś pytanie ze nie mogły paść inne odpowiedzi. Albo nie masz pojęcia ile kosztuje ruszenie z warsztatem od zera albo liczysz na 500 tys minimum dotacji.Jak dla mnie nasłuchałes sie jaki to jest miód na samochodowce i nie mając żadnego pojęcia postanawiasz poczęstować sie tym tortem. Uważaj, bo moze byc bardzo niezdrowy to ciężka branża i bardzo wymagająca.

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
. Nie będę się tu rozpisywał bo szkoda czasu i nerwów .
...nie denerwuj się ...więcej spokoju Mateuszu !!! Zapewne są tacy którzy dofinansowanie dostali .Aby dowiedzieć się więcej w kwestiach formalnych powinieneś udać się tam gdzie będziesz składał wniosek o dofinansowanie .Domyślam się iż chcesz zabiegać o kwotę ok.25 tys. W zasadzie nie jest to duża kwota na otwarcie warsztatu PRZEPRASZAM za określenie (dupy nie urywa !!! ) ,,,ale zawsze coś .Jakie narzędzia kupić i w jak wyposażyć warsztat ...to już sobie sam musisz dać odpowiedż ,uwzględniając swoje preferencje ,najczęstsze naprawy ,marki samochodów itd. Chyba że nastawiasz się na wymianę i wyważanie opon lub serwis klimatyzacji ...czyli w tych przypadkach zawężasz wyposażenie warsztatu do tych dwóch specjalności .Napisz na czym stoisz ,,z jakiego poziomu chcesz startować ..być może otrzymasz dobre podpowiedzi .

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Masakra ! To ma być forum ? Nawet mnie nie znacie ludzie a już oceniacie . Nie będę się tu rozpisywał bo szkoda czasu i nerwów . Jeśli takie macie podejście do swoich klientów jak do nowych na forum to nie chce wiedzieć jak wam te wasze biznesy funkcjonują . Pozdrawiam prawdziwych fachowców a chamom dziękuje za merytoryczne odp .

Zaczynałem z ilością klientów równa 0. Nigdy wcześniej nie robiłem lewizn w domu. Wziąłem 20 tys dotacji nie mając praktycznie nawet podstawowych narzędzi. W czerwcu minęło 6 lat, a ja nie mam zamiaru zamykać interesu.
Tylko że mieszkam w mieście które jest sypialnią Wawy i o klienta u mnie nie trudno...

MAGtronic

Uczestnik
Punktów
2
Miasto
Olsztyn
W dwóch pierwszych postach chłopaki żale wylali. Ryją od rana do nocy a pieniędzy nie ma. Jeżeli warsztat to zły biznes to zmiencie branże :) Zgadzam sie, że biznes wymagająca ale klientów nie brakuje. Chyba, że zatrzymałeś się na poziomie chińskiego Delphi i wymiany klocków to świata nie zwojujesz :)
Kasę można jakąś wyrwać ale jak wyzej pisali daj więcej szczegółów. Województwo, czy miałeś/masz działalność, wiek etc. Jesteś rolnikiem?

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Wk..wiliście chłopaka i uciekł. Niestety skończyły się czasy dotacji po 100-200k zeta. a za 25k wiele nie zwojuje.

Do góry Bottom