• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

C max 1.6 tdci wymiana silnika.

rostex

Bywalec
Punktów
7
Miasto
Płońsk
Szukaj od Berlingo, Partnera, te silniki są najtańsze, kupisz już za 1,5 tys zł.

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
Eech za póżno już kupiłem oryginalny do C maxa a miałem blisko mnie od 3008 z fajnym przebiegiem tylko jeszcze nie wyjęty stąd moje pytania na forum.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Hej ktoś normalny w końcu, starczy obrażania właścicieli Fordów KA:D Większość z poprzedników to górna Polska a moje auto z tamtych rejonów kupione , ciekawe który mi go tak urządził.Baz obrazy koledzy.mareks1970 już pisałem wszystkie auta swoje zawsze naprawiam sam i nie tylko o pierdółki się rozchodzi.Kiedyś do starego Sharana podstawiłem motor 1.9 Pd +skrzynia 6 + przeróbka instalacji elektr. z zgarami/ wszystko działało 7lat do chwili crashtestu.
Nie sprawdziłem ,sory kolego fakt słupki są te same.

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
komar200
SuperMechanior napisał Nie sprawdziłem, sory kolego fakt słupki są te same.
Dlatego powtarzam; ja naprawiam sam. Jakaz to skomplikowana operacja dla niektórych że chcieliby 4000 netto za wymianę silnika?

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Kto napisał, że za zmianę słupka 4k?
Przewalenie tego to 1,5 do 2k...

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
Nikt w tym poście nawet słowa nie wspomniał o remoncie, cały czas wymiana słupka wchodzi w gre.Pomoc forumowa jest ale ratuje jeden drugiego, honor ,,mechanika'' musi być za wszelką cenę zachowany.A że żaden z pojęciem....dobra starczy.Są na forach różnych fachowcy z wiedzą i chęciami pomocy ale jak napisał mareks1970 tutaj jeszcze się żaden nie odezwał do tej pory.

Ostatnia edycja:

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Dzisiaj się biore za wymontowanie silnika, zamawiam słupek taki jak u mnie.Miałem nadzieję że tak jak pisałem wcześniej coś tam podpasuję ale trudno ale i tak jak będę miał słupek w łapach to podjadę gdzieś i podstawię skrzynię od Peugeota 3008 i Berlingo akurat mam blisko i chociaż będę wiedział jak to jest.Stanisław 1946 nie te czasy żeby 3-4 tys na remont trzeba było zbierać.

Remont, a wymiana silnika to nie to samo...

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
Ta czepianie się słówek a zakup słupka wymiana to nic nie mówi toż to remont, przeca cały czas jak mantra, silnik ,słupek, silnik, słupek a nie korby tłoki ,tuleje, uszczelki.Nie?Uff! Pojawił się nowy i fika taaa?

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Słuchaj, jak ktoś przywozi mi silnik do przekładki to jaki to remont? Wymieniasz tylko część auta i dalej nie masz gwarancji, że auto pojeździ dłużej. Nawet małpa potrafi odkręcić jedno, a przekręcić drugie :/

Przy remoncie potrzebna jest WIEDZA do weryfikacji i poskładania tych klocków odpowiednio. Wtedy masz gwarancję ale za wiedzę trzeba odpowiednio zapłacić.

Zrozumiałeś różnicę?

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
Wiedzy, kto się tu tym wykazał. Filozofów to widzę nie brakuje o wiedzy nie wspomnę, obrońco honoru.Druga sprawa coś się tak uwiesił tej wiedzy i że to Tobie trzeba zapłacić za nią ,tylko Ty ją posiadasz bo płacisz Zus?.To też piszę nie płacę filozofom bo sam dupa nie jestem w temacie mechaniki.A widzę temat finansowy na forum ma największe wzięcie.

Ostatnia edycja:

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Spójrz na siebie, a potem oceniaj innych.
Mimo wszystko powodzenia w naprawie forda. Nie zapomnij zrobić kilku istotnych rzeczy w tym silniku gdy będzie na wierzchu przed włożeniem go do auta...

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Wiedzy, kto się tu tym wykazał. Filozofów to widzę nie brakuje o wiedzy nie wspomnę, obrońco honoru.Druga sprawa coś się tak uwiesił tej wiedzy i że to Tobie trzeba zapłacić za nią ,tylko Ty ją posiadasz bo płacisz Zus?.To też piszę nie płacę filozofom bo sam dupa nie jestem w temacie mechaniki.A widzę temat finansowy na forum ma największe wzięcie.
On nikogo nie musi tu bronić , to że ktoś potknie się na czymś to nie znaczy że nie ma pojęcia o robocie ,podobnych Miałeś tu podaną cenę za przekładkę o której coś wiesz ,chyba,i za remont o którym niemasz bladego pojęcia i na który cię nie stać więc daj spokój ,załóż używkę i ciesz się jak najdłużej .

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
Dla Was najlepiej złapać jelenia i robić te remonty i ssać raz za robotę, dwa przyciąć na częściach.A kto nie ma bladego pojęcia- no to już się dowiedzieliśmy.

mareks1970

Nowy
Punktów
5
Bzdura. Słabsze wersje 8V były na Boschu.

Tak jest teraz to sie beda dochodzic miedzy soba gdzie ta racja w koncu jest. Zostaw takiemu auto to Ci wydrenuje portfel.stefanello nie dyskutuj z nimi pozadny mechanik sie tu nie udziela bo byc moze nie wiedzial o Twoim problemie a jak nie wie sie nie udziela.A tu sie uaktywnili nabijacze postow.

stefanello

Początkujący
Punktów
6
Miasto
Swiętokrzyskie
Dlaczego żegnamy, jest dobrze :).A może i ja coś doradzę.Oczywiście jak będę wiedział, pozdrowienia dla użytkowników Fordów Ka.

Do góry Bottom