• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

C4 PICASSO NIE DZIALA PILOT KLUCZYKA ??

Bartezz461

Bywalec
Punktów
0
Miasto
DERBY
witam mam problem z moim c4 picasso, nie dziala pilot kluczyka, baterie wymienione kluczyk byl sprawdzany i niby fale wysyla ok i jest sprawny, ostatnio przy probie synchronizacji kluczyka zauwazylem ze kluczyk dziala jak jest bezposrednio przy stacyjce cm od niej juz nie .... prosze o jakas rade co to moze byc i czy da rade to naprawic ??? pozdr

zgodisek81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Skoczów
W tym problem ze pilot dziala jak zbliże go do stacyjki ok 10 cm od niej, samochód się otwiera i zamyka, światła też się zalanczaja. Jak wyjdę na zewnątrz i próbuje użyć pilota nie ma reakcji

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
667
Miasto
WLKP
To jedz do kumatego fachowca i ci go zrobi.Ty nie poradzisz sobie z tym.

Witam również mam problem z pilotem ostatnio zauważyłem tez ze jak sie włoży kluczyk do stacyjki bez przekręcania wszystkie przyciski pilota działają jak sie przekręci zapłon juz nie działają ... Jakieś pomysły co jest z tym grane ?? Z góry dziękuje za pomoc .
Cwaniaków za FREE widze ze tu nie brakuje.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec

pontiac

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Warszawa
Witam Wszystkich
W związku, że citroen mojej żony złapał podobny „wirus” z niedziałającym pilotem tz działał wyłącznie w okolicach stacyjki, trafiłem na to forum.
Niestety wymiana kluczyków jest i była dla mnie zbyt prostym rozwiązaniem, dlatego dwa wieczory poświęciłem na dokładne rozwiązanie mojego przypadku z niedziałającym pilotem w kluczyku właściwie dwóch kluczykach.
Zakupiłem na warszawskim Wolumenie sześć mikro wyłączników po trzy na każdy pilot. Jeden wieczór z lutownicą, odsysarką oraz lupą w moim przypadku i obydwa piloty po przyuczeniu działają idealnie. Koszt mikro wyłączników 6 złotych i bezcenna satysfakcja, być bohaterem we własnym citroenie :) a na poważnie może się komuś przydadzą moje doświadczenia
Pozdrawiam Wszystkich

Bart10

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Szczytno
Witam
Bardzo bym prosił czy ktoś może podpowiedzieć jaka jest przyczyna nie działającego kluczyka (tzn działa tylko bardzo blisko stacyjki ) Próbuje rozwiązać ten problem od kilku dni i nie mogę sobie z tym poradzić. Będę bardzo wdzięczny za pomoc

Do góry Bottom