• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Caddy 1.9 tdi 105 zgasl w trakcie jazdy

Amperek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko biala
Witam kupilem caddy 1.9tdi 105km 2005. Po przejechaniu 20km zgasl w trakcie jazdy i fajrant.Podloczylam compa wyskoczyl blad c068e. Moze ktos wie co on znaczy. Udalo sie go skasowac, ale caddy nie zapala. Poczestowalem go plakiem i zapalil. Nie wiem oc chodzi. Spotkal się juz ktos z takim przypadkiem?

Amperek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko biala
Nie nie odkręciłem srubke na filtrze i po zaplonie pompka cisnie. Po tej prubie z plakiem pali za każdym razem. A moze to byc czujnik polozenia walu.

DEJMIEN

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
HIGH WYCOMBE
Oj to masz ciężki orzech do zgryzienia. Kiedyś coś takiego mi się trawiło. Kilka dobrych dni walki. W moim przypadku żadnych błędów i tylko na gorącym silniku takie coś się działo. Jedziesz jedziesz i nagle coś go odcina jak by jakaś elektronika i koniec możesz kręcić kręcić i nic. żadna wymiana czujników nie pomorze wszelkie wali z egr-em strata czasu. Mój przypadek to było audi a3 2.0 brd 170hp. Wystarczy mu zapodać jakiegoś plaka zapali i chodzi jak burza nic mu nie jest chodzi tak jak powinien. Nie wiem czy u ciebie ale u mnie pomagała wymiana filtra ale nie samego wkładu tylko całości. Ja założyłem zwykły filter od mercedesa bez przelewu, przelew zrób do zbiornika by był dłuższy obieg dzięki czemu paliwo będzie chłodniejsze. Bo oryginalnie przelew jest na filtrze idzie też do zbiornika ale nie aż tyle i nie ma jak się chłodzi dzięki czemu ropa jest cholernie gorąca i robi się taki efekt. Ja bym od tego spróbował bo to jest najtańsze rozwiązanie bo taki filter będzie cię kosztował parę złotych a nie czujniki parę stów. Powodzenia

bennek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
125
Fajnie napisane... he he (kupilem,podloczylam,poczestowalem) :D
Pozdrooo dla autora postu... :D

Amperek

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bielsko biala
Dziękuję za pomoc. Jutro będę znim działał. A co do pisowni to się poprawie. Hi hi

smoku27

Bywalec
Punktów
1
Miasto
Kopavogur
www.teitur.is
witam Panowie podłącze się do tematu
Mam samochód warstatowy vw caddy z 2005 roku 1,9 tdi przejechane 276,000 km wczoraj podczas jazdy stracił moc i pojawiła się kontrolka silnika , po rozłączeniu akumlatora i ponownym podączeniu wszystko działa przez jakiś czas a kontrolka silnika nie znika , dodam ze jeszcze nie podłączyłem go do komputera .
Macie jakieś pomysły ?

Kinio73

SuperMechanior
Punktów
58
Miasto
Stargard
Teraz to już z górki przestrzel wiązkę ,sprawdż na "krótko" elektrozawór.

Do góry Bottom