totalna bzdura ... moge ten soft zrobić nawet po chinsku i dziecko to obcyka w 3 minuty ...
a to ze ktoś nie potrafi myśleć i odseparować to co potrzebuje to już inna sprawa ..
po za tym co pokazał ci kolega to juz pozostało
zapisac plik wyjąć np pompe wspomagania licznik albo cokolwiek innego .. w zależności gdzie się kolega wpiął .. e za symulować albo prace danego elementu w aucie jak go nie ma albo symulować prace auta dla danego elementu
czyli ..eh ze tez ja to muszę tłumaczyć .. musimy sie zastanowić co chcemy osiągnąć np wiemy które ramki odpowiadają za immo i wysyłamy do sterownika info że mamy spełnione warunki do odpalenia auta ...tak ddl aprzykładu sa ogarniete emulatory immo na can ... inna sytuacja .. mamy odczyt pracy licznia z np volvo v70 2010r to sa 3 znaczniki i przypuśćmy 5 ramek (wczesniej zgrałem wpinając sie w licznik mnóstwo danych-to jest to co kolega ci pokazywał -program ma opcje separowania tych ramek i ni stąd wiem ze 3 znaczniki odpowiadają za to to ze zegar się włącza i są komunikaty ...poświęcasz na to z 6 minut jak nie masz wiedzy który to ...i mozolnie klikasz na kazdy i wreszcie eureka dział ...albo inaczej powoli usuwasz i sprawdzasz po usunieciu którego licznik przestaje sie włączać i wreszcie doszedłeś co i jak )za pomocą kilu ramek bawisz sie praca pompy czy zegara czy .. sterownikiem szyby .... co tam sobie chcesz ...
i następnie wystawiasz aukcje ze robisz wysyłkowo zegary czy pompy .. bo poprawna prace danego elementu jesteś sobie w stanie za symulować na stole ...proste i przyjemne .... i jak już masz te dane to sie nimi nie dzielisz ... bo po co ja mam zarobić jak dołożę dana emulacje do mojej zabawki ...a ty stracisz bo więcej osób będzie je..o cenę.
w mojej karierze podzieliła się tylko danymi jedna osoba ..a nie jednokrotnie prosiłem by ktoś podesłał jakieś dane
nikt się niczym nie dzieli .. bo ci co robią pompy czy liczniki czy immo czy dpf wiedzą ze to konkurencja
a konkurencja zaniża ceny .. i kolo się zamyka
małe urządzenie za par pln może zastąpić stoły pobiercze za kilka tysięcy ..ale trzeba sie trochę wysilić ...
i czy ta moja zabawka kosztowała 160 czy 500 czy 700 jak to zrobił team od UPA czy 1600 jak to zrobili koledzy z Martecha to problem jest ten sam .. nikt się niczym nie dzieli a każdy by chciał wszystko za free
Nasz produkt powstał ponad 5 lat temu i kosztował frytki ludzie to kupowali bo tanie i chyba sami nie dowierzali że to działa .. co poniektórzy obudzili się dopiero teraz jeszcze inni wiedzą że analizatory to zło

dzięki nim łatwo skopiować czyjąś inną pracę .. lepiej nie mówić koledze że to działa ...
no nic spadam spać
pisze to o 5 nad ranem .. mam nadzieje ze trafiłem w to co chciałeś ...
jak ci zależy coś osiągnąć to to zrobisz .. a kolega kupił sobie u nas zabawkę tylko dla tego bo była tania... i a nóż widelec kiedyś się zajmie can-em .. boscha zabawka autoryzacyjna kosztuje kilka tysięcy
albo pokazał powiedział ze nie łapie o co chodzi bo to mu nie na rękę by ktoś zaczął rozumieć więcej od niego
Can się kończy .. teraz będzie coś nowego

pożyjemy zobaczymy
Pozdrawiam ze słonecznej Norwegii