• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Carisma 1,6 po wymianie świec nie działaja 1/2 gary

orzech92

Nowy
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Witam, ostatnio moja carisma 1,6 90KM pb+lpg zaczeła szarpać postanowiłem więc zacząc od świec.
Podczas odkręcania świec po wyjęciu klucza zauwazyłem ze jest mokry prawdopodonie w płynie chlodniczym (jedna świeca była w nim dosłownie zanuzona bo klucz był mokry na ok 4cm, niestety nie zdazyłem spowrotem zakręcic swiecy i cala woda spłynela w doł, podobna sytuacja miala miejsce w jeszcze jednej swiecy tylko w tym przypadku woda byla w sladowej ilosci (ok 2mm klucza umoczona), po wymianie świec i odpaleniu silnika z rury wydechowej szedl biały dym, trwało to ok 30 sekund po czym spaliny wrociły do normy, lecz silnik chodzi bardzo nierowno, samochod sie trzesie nawet na luzie, przy nawet lekkich podjazdach wgl niema sily do tego strzela w rurze wydechowej, ewidentnie 1 gar nie działa byc moze nawet 2, nastepnego dnia odkreciłem świece i probowałem odessac węzykiem ze strzykawka tą wode lecz węzyk wszedl moze 3cm a komora byla sucha.
Moje pytanie brzmi jak upuścić tą wodę i gdzie ona moze się teraz znajdować? Czy mozliwe jest ze woda sama ucieknie po jakims czasie przy włączonym silniku? kiedy przystawiam rękę pod rure wydechowa dość szybko robi sie mokra ale nie jestem pewny czy to ta woda jest wydalana.

Z góry dzięki za pomoc.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
kot.jpg Weź oddaj to auto do jakiegoś warsztatu, bo sam to nawet opisu prawidłowo stworzyć nie umiesz...:meh:

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Ciekawe czy przy wymianie świec wziołeś pod uwagę żeby kable świec trafiły tam gdzie były. To nie loteria.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Wykręć tą zalaną świecę, psiknij zmywaczem, dmuchnij powietrzem, wkręć i trzymaj kciuki, żeby korba była prosta....

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Nie ma opcji żeby było tam tyle cieczy by skrzywić korbe byna ma dużą komore spalania a pozatem by nie przekręcił rozrusznik. Prędzej jak by wciągnoł wodę na pracującym silniku. Miałem taki przypadek że klijent stwierdził że pełna kita i przejedzie przez bajoro.

orzech92

Nowy
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Pisząc ten temat spodziewałem sie że część postów moze być ironiczna ale nie spodziewałem sie za az tyle tu januszy lubiących sie podsmiać, chociaz paru normalnych stara sie coś pomoc.
Kable są podłączone prawidłowo bo robilem zdjęcie przed wkręcaniem, nie jestem tylko pewny czy kable i cewki są sprawne (w ciemnościach nie świecą).

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Jeśli chodzi o świecenie to weź jeszcze kawałek kabla złap za masę gdzies i po jezdzij po kablach czy coś nie przeskakuje.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
nie spodziewałem sie za az tyle tu januszy lubiących sie podsmiać,
A co mamy płakać...:D przecież to co ty odwalasz to istna komedia- tylko boki zrywać:hilarious::D to ty nawet nie dorosłeś do poziomu ,,janusza,,...OJP
Proponuję tak na początek przeczytać: 14708585337771207-jpg-gallery.big-iext42789248.jpg , bo to jest twój poziom wiedzy, a raczej jej braku...:meh:
Coraz lepsze ,,orły,, tu się logują- nie wiem czy to jakaś epidemia ,,zjebania mózgowego,, czy co...:eek:

kojak2464

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Kłodzko
Nie można mieć do WOODOO pretensji o jego posty. Kiedy przegina to trochę przegina ale musi ktoś być kto sprowadza towarzystwo na ziemię. Jak ktoś ci pluje w twarz to nie ma co udawać że pada deszcz.

Do góry Bottom