• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

CDIF3 potrzebna baza

Lelo8104

Nowy
Punktów
0
Witam posiadaczy CDIF 3 piszę w imieniu znajomego . Może jeszcze są tutaj posiadacze tego urządzenia. Sprawa wygląda następująco. Potrzebuję bazy instalacyjnej tego programu edycja 02 , 04, 06, 08, z 2019 roku . Po awarii dysku nie została żadna baza instalacyjna a klucze przetrwały na urządzeniu. Niestety cdif nie prowadzi archiwizacji ich i ma to gdzieś . Gdyby ktoś poratował może by się udało go uruchomić .

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
226
Miasto
Gdansk
jak chcesz to mogę zapytać firmy Axces mam z nimi ciągły kontakt.

Lelo8104

Nowy
Punktów
0
jak chcesz to mogę zapytać firmy Axces mam z nimi ciągły kontakt.
Też z nimi rozmawiałem i przedstawiłem sprawę. Nie prowadzą archiwizacji programów. Jedyna opcja to może zdobyć od kogoś kto taki ma i na nim spróbować. No chyba że masz naprawdę bliskie znajomości to może coś znajdą .

Borkossu

Nowy
Punktów
0
Witam, mam to samo co kolega "Lelo8104". Urządzenie znajomego tablet przywrócił się do ustawień fabrycznych. Przy instalacji starszej wersji nexif-.....apk na urządzeniu wyświetla, się że w urządzeniu jest licencja marzec kwiecień 2020 i takiej wersji oprogramowania potrzebuję. Niestety znajomy nie dysponuje nowszą instalką. Firma twierdzi, że nie przetrzymuje starszych wersji instalek (w co nie wierzę), a za nową trzeba zapłacić 2700 zł brutto. W imieniu znajomego proszę kolegów mechaników, być może ktoś ma kopię instalki z tego okresu i mógłby poratować biedaczka.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
226
Miasto
Gdansk
Napisz mi gdzie to znajdę. Posiadam Cdif3 w ciągłej exploatacji od 2014 roku do dziś na nowych aktualkach

Borkossu

Nowy
Punktów
0
Napisz mi gdzie to znajdę. Posiadam Cdif3 w ciągłej exploatacji od 2014 roku do dziś na nowych aktualkach
Automatyczne połączenie postów:

Dziękuję za odpowiedź. Szczerze to nie wiem chyba powinny być zapisane w pobranych "download"na tablecie. Ja sprawdzałem w całym tablecie, ale niestety po przywróceniu do ustawień fabrycznych jest goły i wesoły. Do zestawu jest dołożona jeszcze karta sd, ale tą miał znajomy umieszczoną w module diagnostycznym i tam są tylko pliki licencji. Jeśli można to prosiłbym o sprawdzenie karty SD oraz folderu download na tablecie. Najlepiej tablet podłączyć przewodem usb do komputera zaznaczyć na nim przesyłanie plików i wtedy można na komputerze przeglądać poszczególne foldery. Interesują mnie pliki nexif-200201-pl.apk lub nexif190601-pl.apk. Niestety nigdy nie byłem przy aktualizacji (program widzę pierwszy raz na oczy), ale domyślam się że po zalogowaniu się na konto ściągamy dwa pliki instalacyjny i licencji i te pliki po aktualizacji chyba zostają na tablecie.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Za sprzet chcą i 12 tys…..a nie nie maja plików ?
chyba ….zaczyna się odcinanie kuponów i szukanie jeleni
Nie wierze, ze ten sprzet jest na poziomie 80% launcha.

Borkossu

Nowy
Punktów
0
Tak sprzęt był kupiony za ok 8500 zł. Pytałem się dlaczego akurat tą "markę" wybrał to powiedział że w InterCars mu taki wcisnęli bo taki zestaw był akurat na stanie. Zapewniali go, że licencja jest dożywotnia. No i oczywiście jest o ile sobie zabezpieczysz wersję instalacyjną i licencję we własnym zakresie. No tutaj nie oszukujmy się, ale nie każy mechanik jest alfą i omegą w konfigurowaniu tego typu oprogramowania, a raczej skupia się na naprawach. Firma twierdzi, że ma pliki instalacyjne tylko najnowszej wersji :) i oczywiście żeby ją pobrać trzeba zapłacić abonament aktualny i zaległy. Zgadzam się że polityka firmy trochę przypomina szukania jeleni i maksymalnego uzyskania dochodu z abonamentów. Dopóki płacisz masz pełne wsparcie, gdzie służą pomocą i telefonicznie potrafią poprowadzić za rączkę nawet laika bez komputera by uruchomić sprzęt. Jak nie zapłacisz miła pani w słuchawce prawie parska ze śmiechu jak słyszy, że pliki nie zostały zabezpieczone.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Mnie z inną firmą tak samo zrobili w ch.....
muszę od nowa licencje kupić , w kosztach takich żebym abonament kts -a kupił
więc nie warto

strzelcu

Nowy
Punktów
0
Automatyczne połączenie postów:

Dziękuję za odpowiedź. Szczerze to nie wiem chyba powinny być zapisane w pobranych "download"na tablecie. Ja sprawdzałem w całym tablecie, ale niestety po przywróceniu do ustawień fabrycznych jest goły i wesoły. Do zestawu jest dołożona jeszcze karta sd, ale tą miał znajomy umieszczoną w module diagnostycznym i tam są tylko pliki licencji. Jeśli można to prosiłbym o sprawdzenie karty SD oraz folderu download na tablecie. Najlepiej tablet podłączyć przewodem usb do komputera zaznaczyć na nim przesyłanie plików i wtedy można na komputerze przeglądać poszczególne foldery. Interesują mnie pliki nexif-200201-pl.apk lub nexif190601-pl.apk. Niestety nigdy nie byłem przy aktualizacji (program widzę pierwszy raz na oczy), ale domyślam się że po zalogowaniu się na konto ściągamy dwa pliki instalacyjny i licencji i te pliki po aktualizacji chyba zostają na tablecie.
Ja mam podobny problem, zwrocil sie do mnie klient z interfejsem CDIF3 Expert, ktory jest po aktualizcji interfejsu do wersji 201201, ma klucze do odpalenia dla Windowsa i Androida (tego kopie wykonal), ALE nie ma wersji instalacyjnej dla Windowsa. Jedyne co mial to oryginalnego pendrive AXES z wersja 190401 (Windows/Android, instrukcje, duperel).

Pytanie, czy ma ktos instalator Windows w wersji 201201 lub 210201 ? Ja mam za to 190401 z roku 2019 (Maj-czerwiec).
Posiadam też pliki: nexif-210201-pl.apk oraz nexif-201201-pl.apk oraz wersje dla Androida 190401.

Z innej beczki, bo mam tableta Android ktory ma CDIF klucz oraz instalator w poprawnej wersji, ALE .... sam Interfejs w magiczny sposob nie daje zresetowac interfejsu WIFI, aby go podlaczyc zdalnie, pokazuje z uporem maniaka SSID: "CDIF3 Numerseryjny", kanal 7, mac 00:00:00:00:00:00 (to juz ciekawa sprawa) , tryb Access Point, no i super, gdyby nie to, że ta siec WIFI nie jest widoczna na zadnym urzadzeniu (Android, Windows, 5 telefonow). Szkoda, bo tool w moich reklach, nie ma bluetootha, bo moze modul WIFI jest padniety (przycisk reset nie robi absolutnie niczego nowego).

Ja pamietam, ze podczas instalacji pod windowsem, przy kablu USB, mozna bylo do tego mdulu WIFI sie dostac i go skonfiigurowac od nowa, problemem jest brak instalatora dla WIndows w odpowiedniej wersji 201201 lub 210201.

strzelcu

Nowy
Punktów
0
Trudno wyczuc gdzie na kompie pobierasz dane do aktualizacji CDIFa (pobrane ? pulpit ? moje dokumenty ?)

Moze jak wejdziesz na strone (https://www.cdif3.com/?section=/strefa/aktualizacje/pobierz) i sprobujesz pobrac aktualizacje, to zobacz w jakiej lokalizacji Ci zapisuje pliki?

Ja niestety mam interfejs z dawno wygaslym supportem, a nie mam instalki Windows zeby uzywac. Firma AXES mowi, ze oni nie trzymaja starych instalek, bo tak.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2070
Miasto
Kaczory
Nie trzymają hahaha..... hajs ma się zgadzac

Punktów
0
Witam,
odświeżę temat. Niestety laptop, na którym miałem zainstalowany program CDIF 3 uległ awarii (padł dysk). Wcześniej CDIF archiwizował program i można go było pobrać z ich strony. Teraz już nie ma takiej możliwości. Czy może któryś z kolegów miałby i podzielił by się plikiem instalacyjnym do wersji programu CDIF 3 edycja maj/czerwiec 2019?
Z góry bardzo dziękuję

Do góry Bottom