• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Cena czynnika

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Panowie, cena czynnika rośnie co dostawa, róbcie zapasy bo do wiosny prognozują cenę do 1400 zł. za butlę 12 kg.
Aktualnie IC dochodzi do 1200 zł. Co szukałem to najlepszą cenę ma obecnie Arpol 800 zł. (wczoraj udało mi się kupić za 675 zł.).
Jeśli macie lepsze oferty to dajcie znać.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
IC trochę przegina. w gordonie 750zł. ale do przyszłego sezonu, to kto wie. z drugiej strony, czynnik będzie droższy to i usługa będzie droższa. nie ma się co przejmować. jak słonko przygrzeje, to ludzie i tak zapłacą ;)

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
IC trochę przegina. w gordonie 750zł. ale do przyszłego sezonu, to kto wie. z drugiej strony, czynnik będzie droższy to i usługa będzie droższa. nie ma się co przejmować. jak słonko przygrzeje, to ludzie i tak zapłacą ;)
IC tydzień temu miał około 700 zł. a teraz ostro podbił. Gordon też podbije przy dostawie.

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Ja czekam do stycznia i robię zapas. W styczniu zawsze są najlepsze ceny na gaz. Poza tym kupując teraz 10 butli trzeba od nich remanent zapłacić, więc się to po prostu nie opłaca

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
Wtedy czynnik bez fv stanieje. Ale jest też plus taki, że marketowi nabijacze zniknął bo będzie dla nich za drogo wywalić tyle kasy na gaz :)

Kris.79

SuperMechanior
Punktów
186
Miasto
Toruń
Ja czekam do stycznia i robię zapas. W styczniu zawsze są najlepsze ceny na gaz. Poza tym kupując teraz 10 butli trzeba od nich remanent zapłacić, więc się to po prostu nie opłaca
W styczniu zobaczysz jak stanieje. Teraz za 750 zł. dostaniesz a nowe dostawy już wchodzą do 1100 zł. Limity są z roku na rok coraz mniejsze na ten czynnik to ceny będą dalej rosnąć. A każdy woli w nowym roku i dostawcy ceny też na to przygotują, ale w drugą stronę niż się spodziewasz.:)

soloriens

SuperMechanior
Punktów
74
Osobiście wydaje mi się , że to zmowa molochów i czysta kalkulacja , a teoria o kosztownej produkcji która musi maleć w związku z wprowadzeniem nowego środka , którego promuje Bruksela to bzdury . Znów się dogadali przy stole ,a serwisy i klient musi zapłacić . Nazywam to europejską wolna konkurencją rynkową .

dimitriew

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
615
Miasto
Radom
Jeśli ktoś myśli, że czynnik R134a stanieje to jest w błędzie. Wystarczy obserwować wzrost cen od ostatnich 18 miesiecy... Kwestia 3-4 lat i sprzedaż zostanie zakazana w UE. Ceny się wyrównają z nowym i będzie pozamiatane.

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1401
1494 zł brutto w ELIT 12 kg R134A :eek:

faktycznie,IC 1404,eh ciekawe,co to będzie z tymi klimami,ludziska będą plakac az milo.Ciekawe ile na cz...m rynku a jeszcze bardziej ciekawe ile będzie kosztowac obsluga,ciekaw jestem ludzkiej reakcji bo nas ten problem nie dotyka.Ale będą jajca heh.

Do góry Bottom