Jak narazie to bedzie rosla cena starego czynnika by wyeliminowac tych co nabijali klime tankujac samochod ..panie byle jeszcze 2 tygodnie pozniej juz chlodno to klimy nie trza..
Albo "byle 2 dni wytrzymala bo jutro klijet przychodzi"""panie a co to tak duzo kosztuje 20 zl..a kompresorem bym nabil za 1 zl""
Juz chyba butla kosztuje 1200zeta..
Anowy czynnik nie nadaje sie do starych instalacji..no i cena 3.6tys ZL za 5.5kg Netto..
Wiec trzeba bedzie wymienic polowe auta przed napelnieniem by na 1000%bylo szczelne bo jak ucieknie to klijet na 1000%bedzie szukal winnego za to ze szrotem jezdzi ..
No i jakies plomby trzeba bedzie wymyslec na zaworki..bo znajdzie sie mase takich co beda jezdzic po warsztatach napelniac ..u siebie sciagac i jechac na gwarancji tam gdzie mu napelnili by przekrecic warsztat na kase..
Mozna swobodnie przestrajac z nowego czynnika na stary i dziala bez problemu..a za rok lub 2 nowy bedzie dostepny pewnie chinski w cenie 20zl za kg..bo to przeciez produkt na bazie propanu..
Dupont wpadl na patent sprzedazy propanu za kosmiczna cene ..i teraz maja problem bo nikt tego nie chce u nich kupowac nawet producenci aut..wiec trzeba isc do wielkiego brata w EU dac koperte by zakazal starego czynnika bo jest BE..
A chandlujacy tylko zacieraja rece..bo coraz wiekszy badziew..chlodnica klimy dawniej wytrzymywala 10-12lat dzis po 5 trzeba obowiazkowo wymienic ..spotkalem juz 3 letnia BMW ktorej poscila chlodnica..owszem kilometrow mial juz sporo jak na 3 latka ..ale to nie ma znaczenia..
Co do wigmorsu to sorki kupilem u nich 3 lata temu 300kg..no i co a no okazuje sie ze to czynnik z odzysku sory ..na kazda 12 kilowa butle jest 1-1.5 litra oleju raz barwionego UV raz czystego ..
Klijet stoi i patrzy mi na rece a ja nie wiem co sie dzieje ..otwieram butle przekrecam do gory kolami by ciecza nabia a czynnik nie leci ..popiszczam jeden wezyk pozniej drugi ..no i masz babo placek zamiast czynnika pcham klijetowi do instalacji olej ..dobrze ze nie poszedl pelna para bo musialbym jeszcze kompresor wymieniac na wlasny koszt..
Oczywiscie wszystkie butle zaplombowane orginal..
Teraz zanim komukolwiek to z wigmorsu nabije to podlaczam maszyne do odzysku i z wigmorsowskiej butli gazem sciagam do swojej butli ..a olej syf co po tym z butli zleje juz 3 litry odwiozlem do sklepu wigmorsu w butelce ..i pokazuje i robie afere przy klijetach i zwracaja mi za to ze zaplacilem za olej ...