• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Centralny i alarm. Fiesta

MrMocny

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sławno
Hejka. Mam maly problem.. mam klucz oryginalny do Forda Fiesty mk6 rok 2006. Problem polega na tym, ze samochod odpale normalnie.. ale nie dziala mi w kluczyku odryglowanie, ryglowanie pojazdu i otwieranie bagaznika . Mechanik mowi, ze moze to zaprogramowac. Koszt 80zl. Czy moge go jakos zaprogramowac sam?

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Znalezione w necie w 10sek.

1. Aby zaprogramować nowe kluczyki ze zdalnym sterowaniem, obróć kluczyk w stacyjce z położenia 0 w położenie II cztery razy w ciągu 6 sekund.
2. Wyłącz zapłon. Sygnał akustyczny potwierdzi możliwość programowania nowych kluczyków ze zdalnym sterowaniem w ciągu 10 sekund.
3. Naciśnij dowolny przycisk na nowym kluczyku ze zdalnym sterowaniem. Potwierdzeniem będzie sygnał akustyczny. Powtórz ten ostatni krok ze wszystkimi kluczykami ze zdalnym sterowaniem, włącznie z oryginalnymi, w ciągu 10 sekund.
4. Ponownie włącz zapłon lub odczekaj 10 sekund nie programując kolejnego kluczyka, aby wyjść z trybu programowania kluczyków. Do otwierania i zamykania pojazdu możesz
teraz użyć tylko kluczyków ze zdalnym sterowaniem, które właśnie zaprogramowałeś
.

MrMocny

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sławno
Probowalem tak.. niestety nie wchodzi.

Zrobilem jak powyzej. Nacisnalem dowolny guzik na pilocie i nie programuje. Samochod z tego kluczyka odpala normalnie, ale pilot nic :(

Ostatnia edycja:

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
NIckel źle mówisz. Niech sam próbuje:) najwyżej zapłaci 680 za dopisanie immo lub czegoś innego. 80 zł to przecież majątek....

Do góry Bottom