• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chrysler Pacifica - klocki hamulcowe.

andrzejmerc210

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Witam.
Przymierzam się do wymiany klocków hamulcowych z przodu i powstaje pytanie jakiej firmy kupić bo do pacy za dużo ofert znanych producentów nie ma, a raczej wcale. Może koledzy mają jakieś doświadczenia.
I czy wybrać zwykle czy ceramiczne.
Na tych co są obecnie założone żadnego napisu producenta nie ma i były zakładane przez poprzedniego właściciela a raczej specjalistyczny warsztat w Warszawie.
Mam tez praktycznie nowe tarcze z rozbiórki z USA,może przejechały kilkanaście, kilkadziesiąt km więc od razu założyłbym nowy komplet.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
Jak nie masz w czym wybierać to montuj to co idzie wgl. kupić. blu print robi pod USA.

andrzejmerc210

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Jest firma taka jak Delphi, Bremsen LPB, ABE ABS Atlas co maja klocki do Packi ale te 3 ostatnie chyba są badziewne czytałem.Myślę o tych 3 pierwszych z tym że LPB i Bremsen maja klocki ceramiczne.
I teraz HGW co wybrać.

Ja do swojego chryslera pakuje z firmy MOOG NASCAR.
Jakiego Chryslera bo do pacy nie widziałem w ofertach Twoich klocków.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Voyager 4. Ty ale Tera patrzę, że hampli już nie ma. Same graty do zawieszenia układu kierowniczego itp. Także sory za wprowadzenie w błąd

andrzejmerc210

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Siedlce
Dziękuję za zainteresowanie.Jak widać nie ma za dużo propozycji do mojego auta.
Rozważam zakup zwykłych Delphi lub ceramicznych Bremsen - jest to firma kanadyjska.

Do góry Bottom