• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Chrysler Town & Country 99' 3.8 L - brak napięcia na drugi wtrysk

stasiek81

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Białystok
Witam , może ktoś miał taki przypadek nie koniecznie w takim aucie.

Auto z gazem. STAG - 200 marki AC , podczas jazdy straciło raptownie moc. Wtrysk ma opór 13 omów, przejscie na przewodzie do sterownika jest wiec uwalony sterownik .
Sterownik jak sie okazuje cały w żelu no i dla goscia udało sie zmienić tylko końcówkę mocy, ale podejrzewał jeszcze procesor do którego nie mógł już się dostać. i faktycznie pozałożeniu sterownika do auta dalej nic.
Dopiero nowy używany sterownik załatwił sprawę .
Auto przejechało tydzień czasu , człowiek przyjechał do pracy , wieczorem odpalił i znowu ten sam objaw.
sterownik uwalony ,
Czy może wtrysk robić zwarcie jak się nagrzeje, sterownik gazu wydaje mi sie ze nie powinien, on tylko wtryski rozłącza .
wiązkę sprawdziłem na zwarcie do masy , ciągłąść i opór , wypadło dobrze.

A i przy cewce zapłonowej kable podłaczone na żywca do gazu bez izolacji i lutowania , mogły robić zwarcie. Jeden przewód to "+" po stacyjce drugi to sygnałowy ze sterownika.

stasiek81

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Białystok
wczoraj rozprułem wiązkę , poucinałem przewody sterujące wtryskami i puściłem je nową wiązką od sterownika do wtrysku plus połączenie ze sterownikiem gazu.z gazem zrobiłem to samo, starą wiazkę won i nowe grubsze przewody.
wiązka od wtrysków benzyny była w jednym miejscu na silniku przetarta i m.in. na drugim wtrysku,myślę ze to była cała przyczyna . Plus dwa wtryski 1 i 2 pękate się zrobiły na cewce i mikropękniecie powstało . czekać teraz zostało na nowe używane wtryski, bo na tych to lipa składać. szkoda kolejnego sterownika.

Do góry Bottom