• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ciśnienie oleju Astra H 1.8

fasolowy

Początkujący
Punktów
1
Miasto
WWA
Proszę o radę.
Astra H 2006, 1.8 Z18XE. Po przejechaniu jakiś 30Km zaswieciła się czerowna kontrolka od oleju. Auto zgaszone. Stan oleju ok. Po ponownym uruchomieniu lampka zapala się po jakiś 2s i po jakiś 20s gasnie. Po tym zdarzeniu wszystko działa jak należy, silnik nie wydaje niepokojących dzwięków. Pracuje jak nalezy, juz podczas jazdy się nie zaswieca. Co może być przyczyną? Czujnik? Olej? (Niewiadomo kiedy wymieniany) czy jeszcze coś innego? Prosze o poradę.

fasolowy

Początkujący
Punktów
1
Miasto
WWA
Oddaj poprostu do mechanika, bedzie latwiej :)
Do mechanika kawalek mam, a z racji, że odradzasz jazdę to chcialbym to sprawdzić samemu na miejscu Manometr mam ogarniety pytanie tylko czy jest jakas specjalna procedura tego sprawdzania? Gdybyś dal mi jakieś wskazówki bylbym wdzieczny :)

fasolowy

Początkujący
Punktów
1
Miasto
WWA
Pośmialiśmy sie :)
A tak wracając do tematu dzis po nocy, samochod zimny odpalony, kontrolka gasnie od razu po odpaleniu. Dlaczego tak sie dzieje?

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
113
Miasto
Świdnica
Wraz ze wzrostem temperatury gęstość oleju maleje, to nawet nie mechanika a fizyka, więc ktoś tu oszukiwał w szkole

Do góry Bottom