Piotr_skc
SuperMechanior
Brak sterowania zaworem.
Witam ,mam podobny problem z Citroen Dispatch 1.6HDI ,po dobrym pompowaniu gruszką i z pomocą easy start odpali ale po zgaszeniu znowu to samo albo całkowicie gaśnie po wrzuceniu biegu . Możesz mi podpowiedzieć co to za sterownik i moduł BSM ? Dodam tylko że miejscowy mechanik zrezygnował z naprawyDziś dalem banke i weź do filtra paliwko zacząga, ale ciśnienia poszło do gury na 1 bar, Temat uważam za rozwiązany, dziś odwiozłem sterownik na sprawdzenie, powiedziałi że jest uszkodzony i ta usterka występuje razem z modułem BSM, to moduł też do naprawy. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Witam, rozwiązał już?Witam ,mam podobny problem z Citroen Dispatch 1.6HDI ,po dobrym pompowaniu gruszką i z pomocą easy start odpali ale po zgaszeniu znowu to samo albo całkowicie gaśnie po wrzuceniu biegu . Możesz mi podpowiedzieć co to za sterownik i moduł BSM ? Dodam tylko że miejscowy mechanik zrezygnował z naprawy
Nie jeszcze , odpaliłem na Easy Start , zagrzałem go pojeżdziłem i potem palił na styk , sprawdzałem dwa dni i palił normalnie , postał kilka dni i znów to samo więc znowu Easy Start odpalił pochodził kilka minut na wolnych obrotach i zgasł jak by brakło paliwa (zatankowane do pełna było ),czasem nawet rozrusznik nie kręci tylko coś cyka w BSM jakby , moduł zamówiony zobaczymy co będzie po wymianie .Witam, rozwiązał już?
A błędy są? Sprawdzał wtryskiwacze?Nie jeszcze , odpaliłem na Easy Start , zagrzałem go pojeżdziłem i potem palił na styk , sprawdzałem dwa dni i palił normalnie , postał kilka dni i znów to samo więc znowu Easy Start odpalił pochodził kilka minut na wolnych obrotach i zgasł jak by brakło paliwa (zatankowane do pełna było ),czasem nawet rozrusznik nie kręci tylko coś cyka w BSM jakby , moduł zamówiony zobaczymy co będzie po wymianie .
Błędów nie ma ,a wtrysków nie sprawdzałem nie bardzo się orientuje jak mam to sprawdzić prostym sposobem
Moduł BSM (używany za 300zł) wymieniony dzisiaj i odpalił za pierwszym razem ,podpala na dotyk i po kilku rozruchach kontrolka silnika tež zgasła ,mam nadzieję że będzie działał jeszcze jakiś czas .najprostszy i najpewniejszy to odstawić do porządnego warsztatu i powiedzieć "sprawdźcie ci się dzieje". niestety to nie najtańsze rozwiązanie
przykro mi, ale mówiąc wprost: twoje możliwości się wyczerpały. potrzeba sporo specjalistycznego, drogiego sprzętu i narzędzi żeby to ogarnąć. a o wiedzy i doświadczeniu nie będę mawet wspominał.
Forum przydatne , tutaj znalazłem skutecznie rozwiązanie problemu .Moduł BSM (używany za 300zł) wymieniony dzisiaj i odpalił za pierwszym razem ,podpala na dotyk i po kilku rozruchach kontrolka silnika tež zgasła ,mam nadzieję że będzie działał jeszcze jakiś czas .