• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen C4 1.6 HDi nie odpala

Valiiev19

Bywalec
Punktów
1
Tak dokładnie, ale nie mogę zrozumieć dlia czego ja miałem tych 15 bar, bo raz miałem problem z sterownikom pompy wtryskowej w astre 1.7 Isuzu, to tam wogóle nie podawało paliwa na wtryskiwacze.

dareko1371

Początkujący
Punktów
0
Dziś dalem banke i weź do filtra paliwko zacząga, ale ciśnienia poszło do gury na 1 bar, Temat uważam za rozwiązany, dziś odwiozłem sterownik na sprawdzenie, powiedziałi że jest uszkodzony i ta usterka występuje razem z modułem BSM, to moduł też do naprawy. Dziękuję wszystkim za pomoc.
Witam ,mam podobny problem z Citroen Dispatch 1.6HDI ,po dobrym pompowaniu gruszką i z pomocą easy start odpali ale po zgaszeniu znowu to samo albo całkowicie gaśnie po wrzuceniu biegu . Możesz mi podpowiedzieć co to za sterownik i moduł BSM ? Dodam tylko że miejscowy mechanik zrezygnował z naprawy

Valiiev19

Bywalec
Punktów
1
Witam ,mam podobny problem z Citroen Dispatch 1.6HDI ,po dobrym pompowaniu gruszką i z pomocą easy start odpali ale po zgaszeniu znowu to samo albo całkowicie gaśnie po wrzuceniu biegu . Możesz mi podpowiedzieć co to za sterownik i moduł BSM ? Dodam tylko że miejscowy mechanik zrezygnował z naprawy
Witam, rozwiązał już?

dareko1371

Początkujący
Punktów
0
Witam, rozwiązał już?
Nie jeszcze , odpaliłem na Easy Start , zagrzałem go pojeżdziłem i potem palił na styk , sprawdzałem dwa dni i palił normalnie , postał kilka dni i znów to samo więc znowu Easy Start odpalił pochodził kilka minut na wolnych obrotach i zgasł jak by brakło paliwa (zatankowane do pełna było ),czasem nawet rozrusznik nie kręci tylko coś cyka w BSM jakby , moduł zamówiony zobaczymy co będzie po wymianie .

Valiiev19

Bywalec
Punktów
1
Nie jeszcze , odpaliłem na Easy Start , zagrzałem go pojeżdziłem i potem palił na styk , sprawdzałem dwa dni i palił normalnie , postał kilka dni i znów to samo więc znowu Easy Start odpalił pochodził kilka minut na wolnych obrotach i zgasł jak by brakło paliwa (zatankowane do pełna było ),czasem nawet rozrusznik nie kręci tylko coś cyka w BSM jakby , moduł zamówiony zobaczymy co będzie po wymianie .
A błędy są? Sprawdzał wtryskiwacze?

dareko1371

Początkujący
Punktów
0
Błędów nie ma ,a wtrysków nie sprawdzałem nie bardzo się orientuje jak mam to sprawdzić prostym sposobem

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1544
Błędów nie ma ,a wtrysków nie sprawdzałem nie bardzo się orientuje jak mam to sprawdzić prostym sposobem

najprostszy i najpewniejszy to odstawić do porządnego warsztatu i powiedzieć "sprawdźcie ci się dzieje". niestety to nie najtańsze rozwiązanie

przykro mi, ale mówiąc wprost: twoje możliwości się wyczerpały. potrzeba sporo specjalistycznego, drogiego sprzętu i narzędzi żeby to ogarnąć. a o wiedzy i doświadczeniu nie będę mawet wspominał.

dareko1371

Początkujący
Punktów
0
Wymienię BSM. moduł i zobaczymy co dalej , ewentualnie złomowanie

dareko1371

Początkujący
Punktów
0
najprostszy i najpewniejszy to odstawić do porządnego warsztatu i powiedzieć "sprawdźcie ci się dzieje". niestety to nie najtańsze rozwiązanie

przykro mi, ale mówiąc wprost: twoje możliwości się wyczerpały. potrzeba sporo specjalistycznego, drogiego sprzętu i narzędzi żeby to ogarnąć. a o wiedzy i doświadczeniu nie będę mawet wspominał.
Moduł BSM (używany za 300zł) wymieniony dzisiaj i odpalił za pierwszym razem ,podpala na dotyk i po kilku rozruchach kontrolka silnika tež zgasła ,mam nadzieję że będzie działał jeszcze jakiś czas .
Automatyczne połączenie postów:

Moduł BSM (używany za 300zł) wymieniony dzisiaj i odpalił za pierwszym razem ,podpala na dotyk i po kilku rozruchach kontrolka silnika tež zgasła ,mam nadzieję że będzie działał jeszcze jakiś czas .
Forum przydatne , tutaj znalazłem skutecznie rozwiązanie problemu .
Dziękuję

Do góry Bottom