• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen c4 2006 stuki podczas ruszania zwłaszcza na zimnym

Zbynowski

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
rabka
witam Panowie mam citroena c4 z 2006 r 1,6hdi podczas ruszania zwłaszcza na zimnym silniku mam stuk do złudzenia przypominajacy uszkodzony przegłub.Probem w tym ze przegłuby nowe zewnetrzne i wewnetrzne zawieszenie igła zadnych luzów nigdzie sanki i cała reszta ok wszystko podokrecane.Ma ktos jakies pomysły??

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
kolego poprubuj pojezdzic po wybojach poprybuj na wstecznym biegu z kolami na wprost kiedy da najbardziej wyczuwalne? Ja kiedys mialem stuki w laczniku stabilizatora a dawal taki trzask a na szarpakach Nic nie wykazalo

Zbynowski

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
rabka
jezdziłem po takich dziurach ze h.. i nic nie mam sie do czego przyczepic i to najbardziej wkur....:/ całe zawieszenie gitara łączniki gumy itp igła zostaje tylko łozysko amora reszta igła juz mnie szlak trafia.Ten terkot jak u baby nigdy niewiadomo kiedy odstrzeli zero zasady no dramat

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Ten co sprawdzał na szarpaku był trzeźwy?

Aha jeżeli to jest terkot to tylko przegubu.Udzielasz nam odpowiedzi na raty,
na raty dostajesz odpowiedź.

Ostatnia edycja:

Zbynowski

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
rabka
no to pisze przeciez ze dzwiek identyczny jak przegłub a przegłuby nowe mało nie cały czas tak terkocze a jak dam po pizdzi.. to ustepuje co mam jeszcze rozrysowac??

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Daj przejechać się osobie która potrafi to lepiej opisać, może będzie miała lepszy słuch, albo lepiej te dźwięki czy jęki z Twojego auta opisze.
Raz jest stuk raz jest terkot sam mógł byś się na coś zdecydować.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
stuka, terkota, chuczy, puka, rzęzi cała orkiestra w tej cytrynie:D Mozesz zawieszenie jeszcze sprawdzic w innym miejscu i poduchy.

Do góry Bottom