• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen c4 picasso II 1.6 thp Problem

Klep5

Nowy
Punktów
0
Witam Mam raczej problem. Się zastanawiam nad nim, kto z was miał coś podobnego Autko to Citroen C4 Picasso II 2013 1.6 thp 156 km benzyna i strasznie szarpie na zimnym biegu jałowym przy dodaniu gazu nic ale gdy obroty wracają do obrotów jałowych to mam galaretę silnik lata jak głupi ?
Mam nowy kompletny rozrząd i jak dotąd jest to co jak na przedstawionych filmach przed wymianą, tylko że silnikiem tak nie szarpie gwałtownie, jest ktoś mądry w diagnozie ? komputer nie wykrył problemu.

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Witam Mam raczej problem. Się zastanawiam nad nim, kto z was miał coś podobnego Autko to Citroen C4 Picasso II 2013 1.6 thp 156 km benzyna i strasznie szarpie na zimnym biegu jałowym przy dodaniu gazu nic ale gdy obroty wracają do obrotów jałowych to mam galaretę silnik lata jak głupi ?
Mam nowy kompletny rozrząd i jak dotąd jest to co jak na przedstawionych filmach przed wymianą, tylko że silnikiem tak nie szarpie gwałtownie, jest ktoś mądry w diagnozie ? komputer nie wykrył problemu.
Problem pojawił się po wymianie rozrządu? Bo trochę ciężko zrozumieć

Klep5

Nowy
Punktów
0
Nie ,Nie problem jaki widać w filmach jest nadal po wymianie rozrządu tyle że różnica jest wielka, bo tak silnikiem nie rzuca jak przed czyli jak na filmach ale problem nadal jest i jest odczuwalny i pojawia się gdy temperatura płynu chłodzącego idzie w górę, gdy silnik jest nagrzany wszystko jest w porządku, interfejs diagnostyczny nie wykrywa problemu

Łukaszgd88

SuperMechanior
Punktów
31
Jakim testerem nie wykazał błędów?
Bo jeżeli po eobd albo chinolem to czas podjechać na normalne urządzenie.
Sygnały wału i walka się pokrywają?

Lukaszmajamen

Początkujący
Porady
1
Punktów
2
Układ podciśnienia szczelny? Ciekawe jak ciśnienie w cylindrach. Może wychodzi zużycie silnika po prostu.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Robiłeś reset adaptacji po wymianie ? Silnik musi być zimny i zostawiasz go do czasu aż się włącza wentylatory

Do góry Bottom