• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen c4 problem start stop

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Witam citroen c4 2012 r 1.6 hdi start stóp nie działa brak możliwości dopisania akumulatora. Akumulator nowy od start stop. P1aa1 urządzenie utrzymania Energi ciągłość obwodu/zwarcie do masy. Podmieniony przekaźnik na aku(moduł) dalej to samo. W nadkolu jest to urządzenie ma napięcie 2.8v a wydaje mi się że powinno być w okolicy 5v. Dobrze kminie wymienić to urządzenie czy wina leży w ładowaniu tego urządzenia?

ostry957123

SuperMechanior
Punktów
17
Miasto
Kalisz
Nie ma alternatora odwracalnego. Sprawdziłem wiązkę wszystko git. Napięcie do mudułu w błotniku dochodzi. Akumulator sprawny ten dodatkowy. Ewidentnie brak ładowania na ten akumulator 5v. Po zapłonie 2.5v. Podłożyłem drugi akumulator wraz z modułem dalej to samo. Jak auto się uśpi to po odpaleniu przez chwilę startuje ładowanie startuje jest ok 5.5 v i po chwili 30s występuje błąd co jest powyżej. Podmieniłem jeszcze cała klemę plusową bez rezultatu. Napięcie na moduł od ładowanie nie gubi prądu. Została mi chyba opcja podmienić jeszcze klemę minus wraz z bsm.

Do góry Bottom