• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen c5 3.0 v6 swiezo po wymianie rozrzadu - problem

bol3k

Początkujący
Punktów
0
Witam, jestem swiezo po wymianie rozrzadu w citroen c5 2008r x7 3.0 v6 benzyna i wywala blad p1335 " blad polozenia walka rozrzadu dolotu (rzad przedni lub tylni), w diagboxie w zakladce walki rozrzadu mam zadana wartos na obu walkach 36 i stoi sztywno nawet po dodaniu gazu a wiem ze przed wymiana chodzily fazatory na 100%. silnik na nizszych obrotach jest przymulony i delikatnie sie trzesie, dodam ze podmienilem zawory zmiennych faz rozrzadu jak i czujniki polozenia walkow od kolegi i caly czas bez zmian, czy jest jakas zasada jak trzeba ustawic kola zmiennych faz (wiem ze tam jest reglacja) mozliwe ze majster zle poustawial !!!
silnik xfv.
ps. majster mowi ze ustawil kola w pozycji na maksa w prawo i ze kola w tym silniku same powinne sie wyregulowac. dodam ze robil to bez blokad, wyciagal tez walki do ogledzin ,
moze ktorys z kolegow przerabial ten rozrzad z gory dziekuje za odpowiedzi

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
@MS Serwis, on inaczej nie umie odpowiadać. Jak się okazuje, że faktycznie ktoś dał auto do mechanika, albo dostał na usługę paragon/fakturę to nagle znika. Taki typowy frustrat, co robi na etacie i udaje, że wszystko wie najlepiej. Był już kilka razy "wyjaśniony" to oczywiście też za każdym razem znikał. Często pisze jaka to "Bolandia" jest chujowa i zawsze wrzuca wszystkich do jednego wora, a fakty są takie, że jedynym osobnikiem na tym forum, który zachowuje się jakby był z "Bolandii" jest on sam. Jest idealnym obrazem tego co tak wyśmiewa.

bol3k

Początkujący
Punktów
0
po odebraniu nadal zalacza sie wentylator chlodnicy co jakis czas, fazy zaczely chodzic dopiero po przejechaniu okolo 200km(chyba bedzie ich koniec niedlugo), ale jeszcze go delikatnie trzesie na wolnych obrotach, i sondy dziwnie chodza bardzo wolno i nierowne wartosci ale raptem cztery sady by sie zepsuly... moze jeszcze troche go poganiam i sie ustabilizuje.

Ramador

Początkujący
Punktów
0
Witam, jestem swiezo po wymianie rozrzadu w citroen c5 2008r x7 3.0 v6 benzyna i wywala blad p1335 " blad polozenia walka rozrzadu dolotu (rzad przedni lub tylni), w diagboxie w zakladce walki rozrzadu mam zadana wartos na obu walkach 36 i stoi sztywno nawet po dodaniu gazu a wiem ze przed wymiana chodzily fazatory na 100%. silnik na nizszych obrotach jest przymulony i delikatnie sie trzesie, dodam ze podmienilem zawory zmiennych faz rozrzadu jak i czujniki polozenia walkow od kolegi i caly czas bez zmian, czy jest jakas zasada jak trzeba ustawic kola zmiennych faz (wiem ze tam jest reglacja) mozliwe ze majster zle poustawial !!!
silnik xfv.
ps. majster mowi ze ustawil kola w pozycji na maksa w prawo i ze kola w tym silniku same powinne sie wyregulowac. dodam ze robil to bez blokad, wyciagal tez walki do ogledzin ,
moze ktorys z kolegow przerabial ten rozrzad z gory dziekuje za odpowiedzi
Mam ten sam problem .
Błąd P1335 na wolnych obrotach telepie motorem i włączają się co jakiś czas wentylatory.
Czy rozwiązałeś u siebie problem ?

Do góry Bottom