• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen c6 nie kręci rozrusznik

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
177
Miasto
Warminsko maz.
Witam wszystkich, mam pytanie odnośnie wyzej wymienionego auta silnik 2.7 hdi, wlasnie wymieniam taki silniczek włozony jest już drugi i chciałem go odpalić jeszcze bez całego przodu chłodnic itd i rozrusznik nie chce wogole zakręcic, słychac pyknięcie przekaźnika po przekręceniu klucz ale nic poza tym, na krotko kręci.
Czy w tym wozie jest jakas blokada ze go nie odpale dopoki wszystkiego nie złożę?

trajger

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Stargard
Zacznij od sprawdzenia czy masz prąd na elektromagnes jak przekręcasz stacyjkę. Jeżeli nie to albo stacyjka, immo albo aku leży. kiedyś przerabiałem C8 w dieslu, nie odpalało z powodu za małego prądu z aku. Po prostu elektronika nie puszczała przy za małym prądzie. Po naładowaniu odpalał ale i tak aku poszło do wymiany bo już kiepsko było z jego pojemnością. Sprawdź jeszcze czy masz wszystkie masy i kabel na rozruszniku pomiędzy. Jeżeli wszędzie będzie ok to sprawdź rozrusznik bo może nie ma przejścia pomiędzy elektromagnesem (automatem) a szczotkami (czasami śniedzieje na kablu).

Do góry Bottom