• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen C8 uszkodzony cylinder

marchewpl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Witam wszystkich,
6msc temu kuiłem citroen c8 2003 przebied 300tyś wiec sporo silnik 2.2 benzyna z LPG ,mówie sobie ryzyk fizyk co ma być to bedzie no i stało sie po 2 msc zaczoł kopicić a msc temu zaczoł chodzic na 3 gary. Dałem do mechnika rozebrał głowice a tam użarty cylinder o reszte nie pytałem nawet bo powiedził ze silnik do wymiany.
Niestety takich silników jak na lekarstwo w dodatku ceny kosmos. Moje pytanie - co mogło w taki sposób uszkodzić cylinder i czy wogóle da sie to zrobić bo ja straciłem nadzieje na dalszą jazde tym Autem.
Plik w załączniku pozdrawiam wszystkich
Wesołych zdrowych świat!!!

Załączniki

• mms_20171223_213328.jpg
    mms_20171223_213328.jpg
    127,3 KB · Wyświetleń: 49

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Niestety skupiłeś ostrość na wyszczerbionym tłoku, więc o cylindrze nie będę się wypowiadał. Moim zdaniem to zatarł się, a następnie wykruszył kawałek pierścienia:D

marchewpl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
Czyli musiało sie to stać przed zakupem u poprzedniego wałsciciela , ponieważ olej był zawsze sprawdzany mimo ze dośc łykał bo dodatkowo leciało pomiedzy silnikiem a skrzynią , jest mozliwe ze pompa oleju nie hula ??pewno by był komunikat ze małe ciśnienie albo coś ,mechanik powiedział ze nie możliwe zeby to ukryć - co do zdjecia to na cylindrze jest mały wżer (foto robił mechanik)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Gaz jak gaz . takie sztuki potrafi robić podlewający wtrysk benzynowy , tylko auto najpierw poszarpuje... Ale jeeedzieee!

marchewpl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
nic nie szarpało jeździł elegancko ,co do kupna silnika wcale ich nie ma za dużo poza tym są mega drogie , bede musiał sprawdzić po naprawie wtryski gazu i benzyny !!!!!

marchewpl

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznań
ale jest ich mało na necie sprawdzałem około 8 sztuk a ceny po 3 tyś -kosmos plus wymiana

a co do lania wtrysków słyszałem że w benzynie nie ma to znaczenia chyba ze jest dużo powietrza lewego jakimś cudem , aczkolwiek to sa tylko teorie i wszystko biorę pod uwagę ,tak czy siak silnik do roboty dzieki za komentarze jak bede cos wiedział na temat silnika od szlifierza napisze i podziele się wiadomościami dla potomnych

Do góry Bottom