Witam. Sledze forum od dawna jednak nigdy nie potrzebowalem pomocy jak teraz.
Zakupilem busa,Citroena Jumpera 2,2 hdi 2007 rok silnik PUMA
Do wymiany byly wtryski(wszystkie 4) Zakupilem wiec uzywki z gwarancja.
Zmienilem je i pali sie check,ze przyuczenie niewykonane.
Niestety nie da sie go zrobic,bo auto jak osiagnie chociaz 60 stopni celsjusza to samo dodaje sobie gazu powyzej 2tys obrotow.(Samo,zadnych testow Lexia ani nic nie wykonuje) Robi to za kazdym razem 5 razy.
Gdy odlączy sie przeplywke to auto nie wariuje,ale nie mozna zrobic przyuczenia bo nie widzi przeplywki i bledne kolo sie zamyka...
Nie mam pomyslu co zrobic zeby auto samo sobie nie podwyzszalo obrotow...
Przyuczenie regulatora cisnienia w pompie mozna zrobic(wtedy sobie sam gazu nie dodaje) ale gdy sprobuje zrobic przyuczenie wtryskow to zaczyna je robic,sam dodaje gazu i przerywa przyuczanie...
Czy ktos ma jakis pomysl?Korekcje wtryskow ok,cisnienie na pompie tez,auto normalnie przyspiesza itp. Oprocz bledu Przyuczenie niewykonane auto nie ma zadnych innych bledow.
Z góry dzieki za odpowiedz
Zakupilem busa,Citroena Jumpera 2,2 hdi 2007 rok silnik PUMA
Do wymiany byly wtryski(wszystkie 4) Zakupilem wiec uzywki z gwarancja.
Zmienilem je i pali sie check,ze przyuczenie niewykonane.
Niestety nie da sie go zrobic,bo auto jak osiagnie chociaz 60 stopni celsjusza to samo dodaje sobie gazu powyzej 2tys obrotow.(Samo,zadnych testow Lexia ani nic nie wykonuje) Robi to za kazdym razem 5 razy.
Gdy odlączy sie przeplywke to auto nie wariuje,ale nie mozna zrobic przyuczenia bo nie widzi przeplywki i bledne kolo sie zamyka...
Nie mam pomyslu co zrobic zeby auto samo sobie nie podwyzszalo obrotow...
Przyuczenie regulatora cisnienia w pompie mozna zrobic(wtedy sobie sam gazu nie dodaje) ale gdy sprobuje zrobic przyuczenie wtryskow to zaczyna je robic,sam dodaje gazu i przerywa przyuczanie...
Czy ktos ma jakis pomysl?Korekcje wtryskow ok,cisnienie na pompie tez,auto normalnie przyspiesza itp. Oprocz bledu Przyuczenie niewykonane auto nie ma zadnych innych bledow.
Z góry dzieki za odpowiedz
Pewnosci nie mam ale np do adaptacji jest to potrzebne na bank