• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Citroen saxo 97r 1.1 brak mocy zamulony jedzie jak by nie mogl

radekauto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
Witam

Mam problem z Citroen saxo 97r 1.1 brak mocy zamulony jedzie jak by nie mogl. Pod gorke w ogole prawie nei jedzie na dwojce... dolalem olej moze za duzo i od tamtego czasu cos nie trybi moze to byc tego wina ze oleju jest za duzo po prostu ? nastepna sprawa sprawdzony zostal kataloizator cewki daja prad. zwaracia nie ma na kablach itp . auto jak stoi spokojnie mozna mu zrobic nawet i 5 tys obrotow.

a jeszcze jedna kwestia sprzeg;lo lapalo na samej gorze czy to mozliwe ze sie sprzeglo po prostu zjechalo bo obroty slychac ze sa duze jak jade te 30 na godzine ale chyba a docisk juz nie dociska ?

Ostatnia edycja:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
No co tu moze byc? wszystko i nic.sprawdz rozrzad,zaplon,filtry,swiece,kable....i wiele innych rzeczy .
Sprzeglo, no jak sie ślizga to demonem predkości to raczej nie będzie.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Jeżeli nie rozróżniasz slizgajacego sprzęgła od normalnie pracującego to będzie problem z naprawami.

radekauto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
szczecin
ekspertem nie jestem dlatego pytam by sie upewnic w tym przypadku sprzeglo sie skonczylo na moje amatorskie oko , to okreslenie "slizgajace" dla amatora jest niejednoznacznie rozumiane bo tu sie nie slizga nic jak na lodowisku tylko po prostu pomimo nadania wysokich obrotow i popuszczaniu sprzegla nic sie nie dzieje nie jedzie prawie w ogole no moze 5 procent cos tam dociska i stad dalej wolno aczkolwiek jedzie. moze lepiej cos czasem wyjasnic jak pracuje ze to objaw s zużycia podzespolu stad tak sie dzieje i tak , a nie " ja jestem taki madry a on nie rozumi haha ludzie wezcie go z forum, przeciez to taka oczywista oczywistosc" :D

na forum bardziej doswiadczeni amatorzy lub mechanicy z zawodu czesto operuja roznyego rodzaju zwrotami ktore nie musza byc rozumiane tak jak mysla, ze beda rozumiane przez amatora , wystarczy powiedziec cos bardziej precyzyjnie jezykiem prostym bez jakichs zapozyczen skrotow myslowych. nie siedze w warsztacie na codzien nie jestem mechanikiem . a naprawiam tylko to co wiem ze potrafie lub ktos jesli ktos w prosty sposob jezykiem dostepnym nie tylko dla wtajemnicznocych napisze co trzeba zrobic.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Radekauto:) spokojnie chłopaku ,ludzie ludzi robią.wiec do ogarniecia jest wszystko.
I języka technicznego sie nauczysz tylko duzo czytac musisz;)

Skrzynie juz wywaliłeś?

Do góry Bottom