• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

citroen xsara picasso brak prądu nie odpala!!! polne!!

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Witam. Podnosiłem samochód na podnośniku hydraulicznym i spadł on z wysokości około 1,5 metra na lewą przednią część zderzaka. Po próbie odpalenia rozrusznik ledwo kręcił i było słychać brzęczenie w kabinie.
Raptownie zabrakło zasilania w całym samochodzie. Proszę pomoc. Citroen Xsara Picasso.

Masakra

SuperMechanior
Punktów
19
Nie wiem czy on ma czujnik zderzeniowy ale jak tak to sprawdź go.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Malo podales danych osamochodzie,moze cela sie oberwala w aku.

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Citroen xsara Picasso 2002r 2.0 HDI 90Koni podłączyłem klemy prostownika z rozruchem po dwóch próbach odpalania zabrakło zasilania czujnik zderzeniowy sprawdzałem . Brzęczenie było słychać w środku kabiny przy panelu klimatyzacji

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Udało mi się przywróci prą i podłączyć pod komputer diagnostyczny. Wyświetlają się takie błędy: Błąd tymczasowy alternator, Błąd tymczasowy zapalenie prawych kierunkowskazów, Błąd tymczasowy zapalenie odparowywacza, Błąd stały - + APC obieg otwarty, Bład stały- błąd kodu odblokowywania z modułu silnika, błąd stały brak połączenia z tablicą wskaźników, Błąd stały brak podłączenia z klimatyzacją, Błąd stał brak połączenia z EMF, błąd stały- połączenie przy przewodzie DATA w sieci komfortu, Błąd stały połączenie przy przewodzie DATAB sieci komfortu. Dodam żę samochód odzyskał zasilanie ale rozrusznik nie kręci gaśnie panel licznika i coś przy włączonym zapłonie stuka po stronie kierowcy na nadkolem.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Oddaj auto fachowcom co sie na tym znaja - bedzie strata w kieszeni a Ty zyskasz sprawne auto.
Nie wiem czym sie podlaczales, jesli jakis prosty fejs moze pokazywac glupoty a nie faktyczne bledy.

benitto

Początkujący
Punktów
0
Miasto
olsztyn
Zrobione!! Problemem była akumulator który uszkodził się podczas wstrząsu. Temat uważam za zamknięty.

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Nocny "Marek" jestes ??
Zakladasz temat o 19:24 wczoraj a dzisiaj u mnie 03:35 wiec w PL 04:35 i widze ze 15 minut temu piszesz posta :D

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
682
Miasto
WLKP
Trzeba słuchac co sie radzi,juz bys miał po problemie.

Do góry Bottom