• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Civic IX 1.4 2016 jaki zestaw lpg założyc?

Dawidek126

SuperMechanior
Punktów
335
Miasto
Piaseczno
Witam. Civic IX 1,4 100kM 2016
Zamierzam założyć stag 4 qboxbasic, parownik acR02 i wtryski acW02. Czy to dobry zestaw do tego pojazdu czy coś zmienić? Silnik ma wyregulowane luzy zaworowe, wymienione świece zapłonowe. Brak błędów, brak wycieków, jeździ prawidłowo.

Ondraszek

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
201
Miasto
Nowy Sącz
Myślę,że jedyny problem przy tym zestawie jak i przy kazdym innym jedynie jakość montażu,f-my STAG i AC nie potrzeba rekomendować,ja jedynie starałbym się wybierać parownik z ,,metalowymi,,króćcami wyprowadzającymi,no chyba,że w tym takie są,oraz czy są dostępne zestawy regeneracyjne do parownika,ostatnio reanimowałem ,,wtryski,, przedstawicielowi f-my rozwożącej jedzenie,zestaw Landi Renzo,przebieg 200 tyś km,jedynie te króćce to był słaby punkt parownika też LR,można było jednak kupić metalowe(tamte ciekły) i wymienić,listwa wtryskowa wedle diagnozy do wymiany,ale obyło się bez tego,same wtryski w bdb stanie,następne 200 tyś km mogą służyć.Czyli jedynie perfekcyjny montaż i tylko tyle oraz zakład blisko,naprawdę układy LPG fazy lotnej to poezja,jeśli oczywiście dba się o filtry ,parownik oraz wtryski,nie zamierzam jednak zdradzać sposobu reanimacji wtryskiwaczy,praktycznie zabieg bezkosztowy.

rausman

SuperMechanior
Punktów
47
Z założenia mamy pacjenta
silnik L13Z4 : https://en.wikipedia.org/wiki/Honda_L_engine#L13Z4

Roziwiązanie:
Kup tańsze (do 10 tys. pln), mniej skomplikowane auto sprzed ery zmiennych rozrządów, bezpośrednich wtrysków i pomp wysokiego ciśnienia itd... i jakichś eko farmazonów i wpierdziel gaz do niego i będziesz szczęśliwy, ew. Dodga Rama, - jak masz jakieś kompleksy. Dziękuję i pozdrawiam i liczę że zaprosisz mnie na piwo jak posłuchasz moich rad lub nie i pójdziesz w diesla....

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom