• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Clio 2 2004 1.2 16v problemy z zapalenie

Chris02085

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bristol
Witam serdecznie.
Od czasu do czasu nie mogę zapalić samochodu. Słychać pompkę w zbiorniku, po zdjęciu przewodu z listy wtryskowej leci paliwo. Nie pomaga zamykanie/otwieranie centralnym zamkiem. Wymieniłem filtry, świece, czujnik położenia wału korbowego i problem nadal nie ustąpił. Jedynym ratunkiem jak odłączenie na kilka sekund jednej z wtyczek od sterownika silnika konkretnie tej od strony filtru powietrza. Po tym samochód odrazu zapala. Proszę o pomoc, gdzie szukać problemu bo juz skończyły mi się pomysły. Pozdrawiam

Grzegorz1805

SuperMechanior
Punktów
4
Miasto
Poznań
problem leży w kostce do czujnika najlepiej wlutować kable bezpośrednio do czujnika ale szybsze by był jak by koledzy od komputera sprawdzili czy widzi komputer obroty wału a nie tylko błąd sczytali

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Watpie żeby kostka a błedy to jedynie slad ze cos nie jest OK a jak silnik nie pracuje to zazwyczaj pokazuje taki błąd czy informacje . Przyczyn może być wiele nawet sterownik ale ... jak zawsze solidna diagnostyka a nie czytanie błędów

Chris02085

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Bristol
Marek_s możesz powiedzieć mi co i jak? Co po kolei mam sprawdzać ? Największym problemem jest to że usterka nie występuje regularnie

Do góry Bottom