• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Coś dla miłsników wtryskiwaczy Valtek

afrikanerhart

SuperMechanior
Punktów
51
Miasto
Warszawa
lpgmasters.pl
Niestety w Polsce króluje cena i standardowy montaż instalacji lpg składa się z nieśmiertelnych wtryskiwaczy Valtek.
Czym to się kończy dla silnika , instalacji gazowej i kultury jazdy wiele się mówi a jakoś to nie dociera.
Sam napisałem artykuł na blogu co robią z instalacją gazową wtryski Valtek.

Zdarzają się kierowcy którym nawet to że Valteki są pordzewiałe i maja nalatane po 80 000 km nie przeszkadza.
Warto przeczytać wpis na blogu, jest trochę zdjęć i dokładny opis co Valteki robią w instalacji gazowej.

http://lpgmasters.pl/stag-300-wtryski-valtek-czesc-1/

Załączniki

• Valtek-3x-zardzewialy-min.jpg
    Valtek-3x-zardzewialy-min.jpg
    22,9 KB · Wyświetleń: 50

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No ale są tanie waldemary ... i kolega ma i mu dobrze jeździ a że korekty masz na 20% no to co z tego ? jeździ

Majster941

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Mikołów
Mam osobiście w clio valteki parownik antartic miedz 6mm stag 4 mają nalatane 60 tys raz myłem w myjce ultradźwiękowej hałasują ,nierówno dawkują masakra . W swoim 1.8 T mam wzmacniane baracudy parownik kme gold waz faro 8 i stag 4 i niema problemu z niczym autko chodzi jak marzenie, instalacje nie są drogie trzeba poszukać poczytać trochę za clio 3 lata wstecz 2200 za audi dałem 2600. Większość ludzi niema pojęcia chyba gaz to gaz tanio i tyle nie każdy zwraca uwagę na coś droższego (chodzi mi o podzespoły) bo w dobrej cenie można kupić dobre graty. Przerabiałem gaz w ibizie 6k2 z instalacji na valtekach parowniku noł name i innych badziewnych gratach, ostatecznie sterownik lpg tech wtryski hany i parownik kme silver używka zregenerowałem i działa wyszło ok 680-760 nie pamiętam dokładnie do tego butla 500 nowa + reszta wiec myślę gazownik za całość z 1900-2200 by wziął a to dość dobre graty. Więc moim zdaniem trzeba poczytać poszukać dowiedzieć się od różnych ludzi gazowników co i jak.

TOMEK M

SuperMechanior
Punktów
25
Ja miałem valteki w fiescie założone z pudełka po 60.000 klepaly jak szalone, wymieniłem tloczki i uszczelki wyregulowalem je miały jeszcze plomby i chodzą do dziś nie u mnie co prawda ale na instalacji jest 200tyś i chodzą

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Ja już trzecie na gazie tłukę, ale instalacje z Niemiec. Sorry 4- ry , pierwsze sierra holenderka.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No tak typowe ja tłukę to walteki są ok , poczytaj na forum LPG co piszą na ten temat jak każdy cylinder zasilany jest inna dawką

Do góry Bottom