• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Coś się urwało? Toyota Yaris II

Monocerosik

Początkujący
Punktów
0
Część! Mam takie pytanie. Otóż parkowałam swoim zwyczajowym miejscu - przyjechałam przodem przez krawężnik, chodnik, krawężnik, na taką trawkę co wszyscy parkują. Niestety zmaist trawy tam było bagno, przód samochodu zatonął i usłyszałam walnięcie - środka podwozia w krawężnik...

Czy to coś mogło urwać się z mojego podwozia? Czy to ważne, czy z rana wybrac się od razu do mechanika?

Będę wdzięczna za podpowiedź, czy rzeczywiście coś uszkodziłam, czy zgarnęłam przypadkowy śmieć z drogi.

Załączniki

• tmp-cam--1979731954.jpg
    tmp-cam--1979731954.jpg
    546,2 KB · Wyświetleń: 91
  • tmp-cam--1098178715.jpg
    tmp-cam--1098178715.jpg
    554,8 KB · Wyświetleń: 94

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Wygląda mi to na podporę lewarka co pod progiem obsadzona jest w niektórych autach. Nie wiem czy występuje takowa w Yaris, może ktoś przed tobą też tam osiadł na mieliźnie i jemu się odpadło toto.

Monocerosik

Początkujący
Punktów
0
Szybciej zalogować sie niz zajrzeć pod podłogę
O 19, gdy jest ciemno a samochód stoi w błocie? Owszem. Zresztą... Nie znam się, pytam mądrzejszych od siebie.

Z tą chłodnicą może być dobry trop, mam wrażenie, że płynu trochę ubyło...

To coś jest bardzo zielone, wygląda że długo leżało w bagnie
To zielone to mój koc!

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
O 19, gdy jest ciemno a samochód stoi w błocie? Owszem. Zresztą... Nie znam się, pytam mądrzejszych od siebie.

Z tą chłodnicą może być dobry trop, mam wrażenie, że płynu trochę ubyło...

To zielone to mój koc!

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Hmm a ten korek jaki ma kolor? :bored:

Monocerosik

Początkujący
Punktów
0
Gdyby ktoś był ciekawy, okazuje się, że to nie od mojego samochodu, ktoś inny w tym miejscu coś sobie urwał. U mnie tylko trochę wgięty i porysowany spód. Dzięki za podpowiedź z chłodnicą, przydało się dolać płynu tak czy siak.

Do góry Bottom