• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co będziecie robić na emeryturze gdy pozamykacie warsztaty?

malerikula

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
-24
Miasto
Rybnik
Ja jestem dumny z tego że mój kraj w którym żyje, zarabiam, jest POLSKA. Rozumiesz to KANALIO? zamiast narzekać, komentować to jedź gdzie chcesz i rób co chcesz ale nie zawracaj innym czasu na swoje żale i opowieści z krainy wiecznych łowów. Czemu w Austrii nie piastujesz sobie miejsca w nowoczesnej klinice, tylko zawracasz 4 litery Polskiemu lekarzowi? więcej Z taką osobistością jak ty nie będę pisał.

Punktów
0
Zastanawiam się właśnie nad mini interesem na okres od 50 roku życia na dożywotkę.
Na razie wymyśliłem, że chyba będę sprowadzał jakieś trupidła z zachodu, remontował i sprzedawał.
Nie chcę prowadzić już mechaniki i ogólnie usług, części drożeją, jakość upada a diagnoza samochodów jest tak przekombinowana, że wymiotować się chce.
Myślę, co by tu robić przez dłuższy czas...
Na emeryturze chyba najważniejsze będzie mieć coś, co daje człowiekowi zajęcie i satysfakcję. Chętnie poświęciłbym więcej czasu na podróże, majsterkowanie i rzeczy, na które wcześniej ciągle brakowało czasu. No i oczywiście trochę odpoczynku też się przyda.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
606
Jeszcze trzeba dożyć do tej emerytury.
Ten już dzieli skórę na niedźwiedziu.

Alpari

SuperMechanior
Punktów
160
Miasto
Dąbrowa Górnicza
alpari.auto.pl
Koledze marzy się czas na podróże, hobby... A zapomniał kolega, że NFZ zapewnia znacznie bardziej czasochłonne atrakcje w stylu polowanie na wolny termin u znachora. I okazuje się, że wtedy to dopiero trzeba mieć czas i zdrowie. Chyba, że kolega ma karnet do saloniku VIP to co innego.

tolus24

SuperMechanior
Punktów
80
Czyli taka oczywista, oczywistość, że to co będziemy robić na emeryturze, będzie zależało od posiadanych pieniędzy i zdrowia :).

Do góry Bottom