• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie w wolnych chwilach?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Jesli to jest duzo ciężarków przy takim balonie to ja juz sam nie wiem...

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
To i tak jest mnjeszy balon niż w oryginalne. Było 185/70R13 a jest 185/65R14.
Widać że coś tu było modzone względem fabryki? Musze tym autem jechac na przegląd i chyba lepiej żeby diagnosta nie poznał że to zaciski z innego auta. :D

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Jesli to jest duzo ciężarków przy takim balonie to ja juz sam nie wiem...
Jeżdżę na takich i większych a jeszcze nikagda nie miałem więcej niż połowa takiej sztabki jak na zdjęciach

Widać że coś tu było modzone względem fabryki?
Dziwnie wygląda brak osłony tarczy, no i ogólnie tarcze z tyłu w starym fiacie, śruby imbusowe tak samo, mocowanie przewodu elastycznego dziwnie mocno odsunięte

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Oryginalnie tez były tarcze tylko mniejsze. Ale fakt, osłony były.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
Siedzę sobie oglądam mecz a ju jeb, pisk opon. Patrzę przez okno a tu jakieś ciemne BMW przypierdzieliło w sąsiada auto a mnie lekko przyrysował. Wezwałem policję, zawolałem sąsiada. W tym dobrze, że świadek widział początek tablic WJK... i są kamery z podczerwienią około 7 i go złapią. Policja stwierdziła, że już miała podobne zgłoszenie w tym roku i z kamer delikwenta złapał. Cóż co się spodziewać po właścicielu BMW z rozjepanym tłumikiem i spalonym tylnym światłem, pewnie jakiś gówniarz.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Dziś w wolnej chwili byłem w Trzciance po części do audi :) drzwi kierowcy, zaciski i tarcze przód i tłumiki wydechu tylko coś mi się wydaje że środkowy nie przypasuje :rolleyes: to najwyżej puszczę zamiast niego rureczkę

Ahhh za wszystko dałem 200 cebulionów plus 40 Zeta na LPG

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
To i tak jest mnjeszy balon niż w oryginalne. Było 185/70R13 a jest 185/65R14.
Widać że coś tu było modzone względem fabryki? Musze tym autem jechac na przegląd i chyba lepiej żeby diagnosta nie poznał że to zaciski z innego auta. :D
Przyjedź do mnie na przegląd albo wyślij dowód rejestracyjny ;)

To ci przeglądu nie podbiją...:)
W porównaniu z tym co Niemcy odjebali to i tak będzie wyglądać super

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Dziś w wolnej chwili byłem w Trzciance po części do audi :) drzwi kierowcy, zaciski i tarcze przód i tłumiki wydechu tylko coś mi się wydaje że środkowy nie przypasuje :rolleyes: to najwyżej puszczę zamiast niego rureczkę

Ooo i rureczka jest najlepsza! Ja w tym drugim Volvo wywaliłem kata i też zamiast niego wstawie rureczke,narazie.
Kurde może nie uwierzycie ale układ wydechu to jeszcze z pierwszego chyba montażu Bosal Volvo ....

Załączniki

• IMG_20201219_172637_4.jpg
    IMG_20201219_172637_4.jpg
    2,5 MB · Wyświetleń: 19

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja w moim pierwszym Audi też mam orginalne wydechy 26 letnie a w tym nowszym już były wymieniane i prawie się już rozpadły ale widać że to niemieckie ganiało po lasach i jakichś mokradłach

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
nie to żebym się śmiał czy cóś, alle jak mi ostatnio takie a4 b5 przywieźli, to sie okazało że hak z tyłu wyrwało z podłogi przy wciąganiu.
klientka prosiła co bym przyspawał. to sie zapytałem do czego, do butli gazowej?

97r.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
nie to żebym się śmiał czy cóś, alle jak mi ostatnio takie a4 b5 przywieźli, to sie okazało że hak z tyłu wyrwało z podłogi przy wciąganiu.
klientka prosiła co bym przyspawał. to sie zapytałem do czego, do butli gazowej?

97r.
To dziwne, u mnie akurat podłoga jest zdrowa w obydwu ale jej wyrwali zaczep do holowania czy hak?
Oryginalnie tez były tarcze tylko mniejsze. Ale fakt, osłony były.
Aha Norbi wyślij mi jeszcze zdjęcia tego poloneza, progi, podłużnice to zrobimy wizytę online na skp, trzeba przeciwdziałać rozprzestrzenianiu się korony :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
To jakaś trefna musiała być ta a cztery , szkoda że Volvo nie ma takich blach ....orginalne błotniki czy progi to już zjadła rdza..

Do góry Bottom