• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie w wolnych chwilach?

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
ale my jesteśmy paparuchy :) jak ktoś sobie to poczyta, to się będzie zastanawiał, czy udało nam się w ogóle cos naprawić nie robiąc demolki dookoła :D:D

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
A najlepsza historia w moim wozie. Przyjechałem do roboty zaparkowałem i polazłem robić, po pracy wsiadam i nie pali. Podłączam jakiś chinski tester i patrze nie ma zezwolenia na start, to myślę trzeba immo off zrobić [pewnie kluczyk zgubił a pinu nie mam]. Kupiłem drugi sterownik i lipa nie pali. Potem się okazało że paliwo mi się skończyło hahaha.

Peżo 307

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
Potem się okazało że paliwo mi się skończyło hahaha.
gościu przyprowadził mi mondeo, bo miał wyciek z czujnika ciśnienia płynu wspomagania. czujnika nie mogłem dostać, to go zaślepiłem.
auto nie odpala, łapie i gaśnie. myśle, czujnik powoduje tylko lekkie podniesienie obrotów przy obciążeniu, no ale nic więcej nie robiłem. godzina łażenia i przyszedł kumpel i mówi, patrz jaki gościu, przyprowadził ci auto, a wskazówka od paliwa to już prawie kołek oporowy złamała.

no i kuźwa pomogło.

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
moja zona dzwoni ze auto sie zepsuło i tramwaj na nia trabi co ma robic?-mowie popros motorniczego aby cie zepchnął -ludzie z tramwaju pchali a motorniczy dyrygował:D:D:D eh blondynki

i takze paliwa za brakło

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ja kiedys przyprowadzilem auto i skonczyly sie blachy niemieckie. Byl bak ropy w nim. Tak spuszczalem ze klient co kupil nie mogl na lawete wjechac

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ostatnio mnie przesladują maski, co się same otwierają podczas jazdy próbnej. 1,2,3,4 i jeeeb w szybę i hamowanie i wyglądanie boczną szybą , żeby w krajobraz nie wjechać. Miałem 3 przypadki w ciągu roku... skończyło się obsesją, bo wszystkim klientom dodatkowe rygle w zamkach smaruję :D

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Ale jak w audi b3 pompe regulowalem to juz cyrk. Nalewalem litr ropy i pokrecalem troche na pompie dawke.i jazda. konczyla sie ropa oczywiscie sie zapowietrzal. Kalkulacja ile zjaral, linka .holownicza , lapalem stopa ze niby mi akumulator nie pali. Gosc pociagnal zapalil i znowu jazda regulacja i tak pol dnia lapalem okazje

Ustawilem ja wtedy ze w trasie brala 4.5 litra

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
dejot, kumpel kupił kiedyś pechową megankę. 98r, wtedy to była fura. zrobilim blacharkę, pomalowalim i przyszedł grad.... znowu lakier, i kot na dachu, co się psu niepodobało.... znowu lakier, kobitka jego pojechała na zakupy i otworzyło maskę. szyba i kawałek dachu. znowu lakier.... i do żyda, bo cierpliwość mu się skończyła:confused:

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom