• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie w wolnych chwilach?

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Zobaczcie na to :

,,Pepiczki,, potrafią...:D
Tylko u nas się nic nie opłaca...:mad:

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
moj kolega miał junaka M10 zrobionego na czopera i jak sie rozgrzał miał maly zbiornik z tylu i ropa leciala zamiast benzyny bo na kartki byla !!!
miał flage usa na zbiorniku paliwa zrobioną i ten długi widelec tylne koło od syreny szprychowane powiem wam do dzis pamietam

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Wlosi sie z nas smieli:D kto spierd...l tak motocykl my Polacy czy ktos nam w tym pomagal.? Smial sie z nas caly swiat ale coz zrobic. Technicznie to my bylismy 100 lat za niemcami gdzie to u nich w tamtych latach w skrzyniach powiedzmy zundap czy bmw sahara byly stosowane lozyska a u nas tlukli tulejki :banghead:
Tak jak mowisz woodoo kupa g..a ale nie kazdego stac by taka kupe miec czy nawet zrobic.
Ceny na olx czy allegro :banghead: smiech na sali .wysrubowane i przeciagniete.

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Co najśmieszniejsze w PRL można było sobie samemu budować pojazdy tzw. SAM - między innymi trajki - na które de facto można już jeździć na kat.B- natomiast nie można ich już sobie budować- a to za sprawą PiS i ich ,,statysty,, na stanowisku prezydenta- dudusia... pis wprowadził ustawę zakazującą, a ,,długopis,, oczywiście podpisał...:meh:

Bo u nas to się buduje tylko kościoły...bo ciemny naród ma się tylko modlić... a jakie są tego skutki to widać dobitnie na przykładzie naszego forumowicza o pseudonimie zaczynającym się na D...:D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Spojrzałeś w lustro... i doszedłeś do takiego wniosku ?:D
a nie w 2013 po cichu nie wszedl zakaz
To nie był zakaz, tylko ograniczenie, że dopuścić do ruchu już nie mogła zwykła SKP (wcześniej mogła każda) tylko odpowiednia mająca do tego uprawnienia- w związku z czym nadal można było rejestrować taki pojazd, tylko wzrosła cena takiej operacji, bo trzeba było taki pojazd zawieść do takiej stacji, a było ich tylko kilka w Polsce...:meh:
Tak to ograniczenie wprowadziła koalicja PO-PSL (2013), ale to gwóźdź do trumny wbił PiS (2016)- wprowadzając nakaz homologacji na każdą część takiego pojazdu, bez znaczenia, że te części już były homologowane, bo były to części z pojazdów homologowanych...:banghead:
Zamiast się wyzywać to byś poczytał coś więcej niż książeczkę do nabożeństwa...wyszło by ci to na dobre:D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
panowie, zluzujcie majty. zróbcie sobie coś na rozluźnienie :)

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
ja....na ten przykład.....motorynkę miałem
w trójkę jeździliśmy

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Miałem kiedyś Junaka M10. Koło od Syreny , sam szprychowałem, dłuższy widelec, tłok od Fiata itp. Brakowało prądu i jeździłem nim wkoło komina... Później kupiłem Hondę CX i dopiero poznałem co to prawdziwy motocykl. Za uja się to psuć nie chciało.

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
He He a ja miałem - własciwie to mam na strychu. KOMARA na PEDAŁY z dzieciństwa bodajże '62 to była maszyna i pomarańczowy lans he he he

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom