• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie w wolnych chwilach?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja w wolnych chwilach buduje dom :D właśnie zaoszczedzilem 6000pln :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ocieplilem poddasze i strych. Żadna filozofia, a chcą 50zl/m2. Poza tym jak słyszałem, że jak krokiew 18cm to wełnę skalna 20cm i upchac to się nóż w kieszeni otwiera.

Cała chatę stawiam z teściem (budowlancem). Wiadomo, że do rzeczy na których się nie znam(y) bierzemy fachowców (elektryka, tynki, hydraulika)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie złodzieje. Patrząc na to jaka to jest robota (w welnie) cena jest spoko. Każdy musi zarobić i to rozumiem. Ale powiedz, czy nie opłaca się czasem zrobić samemu? Dwie soboty i mam zrobione. Z specjalistycznych narzędzi, nóż, młotek, miarą, sznurek, gwoździe...

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
czasami opłaci. ocieplenie i podbitkę dachu na warsztacie sami robiliśmy. ale tynki i ocieplenie już nie. generalnie wolę wziąć kogoś kto się zna i zapłacić, niż grzebać samemu, marnować czas i nic nie zarabiać w tym czasie.
jestem zdania, że robotę powinien robić ktoś kto się na tym zna. każdy zarobi wtedy. dlatego u nas są tanie usługi, bo każdy chce zrobić wszystko sam i nie ma przepływu pieniądza.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Dlatego tynki robiła mi ekipa i jestem mega zadowolony. Teść ma zamiłowanie do drewna więc razem zrobiliśmy wiezbe i polozylismy dachowke. Robi w fachu 30lat więc trochę się nauczył :) Do posadzek też będzie ekipa, ale styropian pod posadzkę rozlozymy sami :)

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Nie ukrywam, że takim systemem zaoszczedzilem kupę pieniędzy, ale trzeba się nadygac. Od pon do sob warsztat, sobota popołudnie i niedziela budowa. Zdechnac się chce nieraz :D

Do góry Bottom