• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

co robicie z oponami?

adamp76

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
3city
A jak nie mam podpisanej umowy z firma odbierajaca odpady to grozi mi jakaś kara?

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Jak juz nazbieram na placu wieksza ilosc to dzwonie po firme ktora przyjezdzaja i zabiera.
Sami podjezdzaja o ustalonej dacie i laduja na pake po czym pan ladnie wystawia kwit a ja place £0.75 od sztuki.
Nikt mnie nie pyta co z oponami robie ale wrazie czego kwit mam

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Całkiem fajnie , nie to co u nas. Powinno być tak jak z autami i opłatą recyklingową ( która akurat w przypadku polski się nie sprawdziła ) . W momencie produkcji każda firma płaci na poczet jej przyszłej utylizacji a potem firmy się zabijają ,żeby jak największą ilość opon zebrać i zutylizować bo ta kasa trafiała by do nich. Koszt przenieśli by producenci na klientów w cenie opon i (prawie) wszyscy byli by zadowoleni ( skończyło by się po lasach wyrzucanie )

Ale jest jak jest

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Całkiem fajnie , nie to co u nas. Powinno być tak jak z autami i opłatą recyklingową ( która akurat w przypadku polski się nie sprawdziła ) . W momencie produkcji każda firma płaci na poczet jej przyszłej utylizacji a potem firmy się zabijają ,żeby jak największą ilość opon zebrać i zutylizować bo ta kasa trafiała by do nich. Koszt przenieśli by producenci na klientów w cenie opon i (prawie) wszyscy byli by zadowoleni ( skończyło by się po lasach wyrzucanie )

Ale jest jak jest
Jak z akumulatorami. Kupuje opony klient i płaci kaucje 200zł, którą odzyskuje przy oddaniu zużytych opon... :D

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Czyżby to takie małe jabluszko ktore nie ma drugiej połówki?

Do góry Bottom