• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co sądzicie o Geko

TMiN

Początkujący
Punktów
5
Geko to nie jest marka tylko nazwa dystrybutora który zleca chińczykowi pomalowanie produktu na niebiesko i naklejenie naklejki z napisem. Większość narzędzi na allegro robi ten sam chińczyk tylko lakieruje je na różne kolory pod zamówienie. W Yato też się trafiają produkty które można kupić pod inną nazwą dużo taniej. Yato jednak poszło w rozwój i mają też lepsze produkty które sprawdzają się w warsztacie. Dla przykładu : mam dwa klucze pneumatyczne i gdy jeden zaczął szwankować na zapas kupiłem za namową kolegi z sąsiedniego warsztatu Yato YT-09511 550nm za około 160zł

Powiem tak : mam wrażenie że jest dwukrotnie mocniejszy, tłukę go codziennie drugi rok.

WoźniaK

Początkujący
Punktów
0
W każdej marce można pewnie znaleźć słabsze i mocniejsze modele. Mam kilka narzędzi z Geko i jakoś dają radę. To że chińczyk to nie jest obecnie wyznacznikiem czegoś gorszego, bo większość jest robiona na wschodzie.

mmultykin

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Narzędzia typu żuraw i prasa zrobiłem sam. Prasę z grubych dwuteowników , a żuraw z profili o grubości ścianki 4mm. Ostatnio wyjmowałem silnik kompletny ze skrzynią z Touarega 5.0TDI i żuraw nawet nie jęknął, że ma ciężko. Moim zdaniem oferowany na allegro sprzęt nadaje się jedynie do serwisowania Fiata 126p.

WoźniaK

Początkujący
Punktów
0
Mam u nich kupioną wiertarkę i działa bez szwanku już kilka lat.

Misiakowski

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
227
Miasto
Gdansk
tez mam od nich prase już ponad 4lata i przymierzam się do większej ale póki ta jeszcze działa to używam

adik33

SuperMechanior
Punktów
73
Również mam wiertarkę geko i nawet wczoraj wierciłem nią ściany bez większego problemu, polecam.

WikTor12

Nowy
Punktów
0
Mam od nich kosiarkę i pomimo, że się zepsuła to nie narzekam gdyż reklamacja załatwiona dość szybko. Nastąpiła wymiana towaru na nowy egzemplarz, który śmiga dobrze.

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Nie kupuje narzędzi z górnych półek ale mam swoja klasyfikację której się trzymam. :)
1. Jonnesway
2. Neo
3. Yato
4. Geko

gd_1985

SuperMechanior
Punktów
38
Miasto
Radom
Podnośnik geko 3.5 t zostawiony na noc po drugiej Yato za pół ceny i 2 tony zgadnijcie co opadlo

WoźniaK

Początkujący
Punktów
0
Mam od nich kosiarkę i pomimo, że się zepsuła to nie narzekam gdyż reklamacja załatwiona dość szybko. Nastąpiła wymiana towaru na nowy egzemplarz, który śmiga dobrze.
Dokładnie reklamacje czy wymiany zakupionego towaru przeprowadzają sprawnie i zawsze można się dogadać.

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
JA mam z geko jakiś podnosniczek taki płaski niby ale nie moge go zajechać od 3 lat coś tam sie urwało trzeba było połatać ale gra i czesto się przydaje.

Ale za to inne narzędzia które miałem to katorga podnośnik do skrzyń leje cieknie, nogi powyginane odpada pedał. TRAGEDIA
Nie wspomne o innych które nie przeszły pierwszego użycia.

Leszko145

Nowy
Punktów
0
Czasami zdarza mi się coś zareklamować w Geko ale oni nie robią z tym żadnego problemu. Dziwię się wiec, że nie reklamowałeś bo przecież każdy produkt ma 2 letnią gwarancję, a te które nie przeszły pierwszego użycia trzeba było wymienić. W każdej firmie reklamacje się zdarzają, a mając tak dużą ofertę nawet często. najlepszą jednak wizytówką jest możliwość porozumienia się, a z tym w Geko nie ma problemu.

WoźniaK

Początkujący
Punktów
0
Czasami zdarza mi się coś zareklamować w Geko ale oni nie robią z tym żadnego problemu. Dziwię się wiec, że nie reklamowałeś bo przecież każdy produkt ma 2 letnią gwarancję, a te które nie przeszły pierwszego użycia trzeba było wymienić. W każdej firmie reklamacje się zdarzają, a mając tak dużą ofertę nawet często. najlepszą jednak wizytówką jest możliwość porozumienia się, a z tym w Geko nie ma problemu.
To prawda z reklamacjami bywa różnie, a w Geko jest to banalnie łatwe.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Powiedziałbym co ale raczej nie wypada między dżentelmenami :)
Miałem do czynienia z podnośnikami słupkowymi Yato bodajże 16T, w obydwu puściły uszczelnienia w pierwszych dwóch tygodniach używania, kupiliśmy je na warsztat ponieważ były w sklepie w pobliżu, oddałem je na reklamację i kupilsmy w Poznaniu podnośniki Skamet zresztą taniej, służyły nam do samego końca mojego pobytu w firmie :)

WoźniaK

Początkujący
Punktów
0
Podnośnik geko 3.5 t zostawiony na noc po drugiej Yato za pół ceny i 2 tony zgadnijcie co opadlo
Szkoda że nie napisałeś co Ci opadło :p Pewnie ręce :D Osobiście obstawiałbym jak arni_poznań że Yato. Geko czasami szwankuje ale trzyma. nie wiem, może trafiam na lepsze egzemplarze ;)

Do góry Bottom