• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Co wybrac? Nowy vcds Adako,czy uzywany vas 5051?

Otys18

Nowy
Punktów
0
Witam wszystkich forumowiczow!Jestem nowy,wiec prosze o wyrozumialosc.
Zastanawiam sie nad kupnem urzadzenia diagnostycznego jak w temacie.Dodam,ze oba kosztuja 1900PLN.Dopiero rozpoczynam przygode z diagnostyka i chcialbym kupic interfejs jak najmniej "problemowy" i bez abonamentu.Pozdrawiam i licze na wasza pomoc!

Otys18

Nowy
Punktów
0
A mozesz podac jakies argumenty za VCDS'em?Jesli sie zdecyduje,to warto wybrac ta oferte?
viaken.pl/pl/interfejs-vcds-1065-pl-1990r-do-2015r.html
Dziekuje za szybka odpowiedz

Otys18

Nowy
Punktów
0
Vcds'em zrobie wszystko to co vas'em?A moze "funkcje prowadzone" oferowane przez vas bylyby pomocne na poczatek?Martwie sie,ze to jednak juz stara wersja (5051) i moga byc klopoty ze softem a moze i hardware (sprzet uzywany).To jednak sporo kasy i biore pod uwage wszystkie "za" i "przeciw".Mam nadzieje ze ktos dolaczy do dyskusji,bo wolalbym przeczytac opinie kilku osob.Oczywiscie z Twoja opinia tez sie licze

ANDY64

Nowy
Punktów
0
Miasto
polska
Dobrze ci misiek tłumaczy VDCS to wpełni legalny program i aktualizacje na bieżaco i bezpłatnie,natomiast z Viaken to maszynka do zarabiania pieniedzy zero wsparcia do watpliwej jakosci sprzetu.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Siemka. Mając vcds 14.10.2 PL będzie też działać na nim najnowsze oprogramowaniem 15.7.1 EN?

Mpps

SuperMechanior
Punktów
15
Miasto
LU-belskie
Jak masz ori od ADAKO to on działa zarówno z wersjami PL jak i EN.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja bym wybral vagcanpro ma i polecam

Ja bym wybral vagcanpro ma i polecam

Piotr79

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Ostrow Wlkp
Mam pytanie czy posiadacie jakies instrukcje do vagcan pro, manuale do kodowania itd?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
to samo co w vcds ale sa gotowce czyli np. przepustnica albo kodowanie reflektorów dużo tego a reszta jak w kazdym VAG Ja mam go pare lat chyba i nie narzekam

Krzysztof1108

Początkujący
Punktów
5
Witam . nie pracowalem na zadnym z tych interfeisow ale polecil bym na poczatek autocom - ale nie chinski . polecam auto bossa v30 , ale jak ogarniesz autocom I zarobisz na nim . pozdrawia Krzysiek .

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Autocoma to akurat nie ma co porównywać do programów wymienionych w temacie- zupełnie nie to przeznaczenie. Jednak gdybym miał warsztat to zamiast oryginalnego VCDSA wolałbym już kupić sobie VCP a jako uzupełnienie dokupiłbym ryżowego VCDSa.

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
VCDS na psy schodzi

nickel

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
663
Miasto
WLKP
aktualizacje robia jak im sie chce, Opcom to juz wogule porazka,kol,ega ma to aktualixzacji nie robili chyba ze 2 lata albo wiecej.Jak wysłał interface do naprawy to zawsze wina uzytkownika była i trzeba słono płacic.Przestał juz go wysyłac do naprawy bo juz kilka razy mu sie zepsuł i zawsze ostro go skasowali.Ja mam ori VCDS to z nowosciami kiepsko,podpowiedzi w kodowaniach nowych aut to nie ma z reguły.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Właśnie a wiadomo jak to jest z tłumaczeniem vcdsa? Co która wersje wydają w naszym języku czy może jest to co 1, 2 czy 3 lata? Jeżeli nie maja stałych terminów spolszczenia to może ktoś kto już jakiś czas ma ori vcdsa może zauważył co ile średnio wydają wersje pl?

Do góry Bottom