• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Corsa D sterownik AIRBAG schemat instalacji

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
dzisiaj wlaśnie zdobęde taki sam sterownik podłącze i będzie wiadomo, jeśli nadal będzie problem to wizyta u kogoś z op-comem ( narazie osoba którą znam i ma op-coma nie ma czasu) a jak nie to w ostateczności kopanie w instalacji. Dziękuję za podpowiedzi panowie

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Pnowy sterownik nic nie zmienia, tak w złączu w którym powinien być pin nr 5 a go.nie ma jest pin 19

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
No i bardzo dobrze teraz możesz smiało i z wiedzą że problem jest poza sterownikiem szukać dalej.....takie czasy że trzeba mieć sporo różnych modułów na podmianę i problem rozwiązaujesz szybciej.
Jaki koszt sterownika?

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Grosze 20 zł się okazało. Ogólnie wyjąłem cały moduł przy włączniku świateł i źle oceniłem wtyczki . Jest przejście z pinu 35 modułu airbag do pinu 5 x13 w skrzynce przy włączniku świateł tak samo jest przejście z pinu 36 modułu air bag do pinu 12 przy liczniku. Niestety nadal lipa. Przepraszam za wprowadzenie w błąd że tego pinu nie ma. Niestety nie jest to widzę łatwy temat

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Sprawdzałeś zasilanie na sterownik sprubuj podłączyć ster na stole bedziesz miał pewnosc czy twoje delphi ma komunikacje

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Najlepsze delphi to new delphi ta super bakteria zwana klebsiella pneumonia.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
No ale coś już próbował podłaczać na stole jak wyczytałem w jego postach.
Aha....i jeszcze wyczytałem że twój sterownik jest wyczyszczony z Crasch Daty to kto to zrobił?? Musiał się ktoś połączyć z nim?

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
tak zasilanie jak i masa sterownika są bez problemu. Crasha czyściła osoba która nie jeden sterownik robiła ale zauważyłem że na zasadzie wylutu eepromu i sprowotem lutowanie po wgraniu nowej zawartości. Próbowałem na stole podłączyć ale nie według tego schematu co powyżej. Spróbuje jeszcze podłączenie tak jak pokazane na powyższym schemacie czyli pin 22 i 21 sterownika air bag.

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
Diagnoza jest na jednym kablu pin 1 dlc i teraz popatrz na tych schematach który jest od diagnozy.

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Jest to możliwe że brak jest komunikacji ze względu na inny wyświetlacz bo wyskakuje komunikat na nim display safe bankowo nie jest dokodowany. Właściwości mówi że kupił auto po dzwonię poskładał włożył lepsze radio i ten wyświetlacz ale nie są one sparowane

Miałoby to wpływ na poduszkę ?

Do złącza obd wszystko zgodnie ze schematem ma przejście oprócz pinu 3 obd do tego wyświetlacza kolor żółty

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Nie sądzę komunikacja powinna byc powinienes połaczyć sie tez sterownikiem na stole

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
To jak na stole go podłączyć ? Bo próbowałem już i nic

Który pin sterownika 35 czy 36 to can high który low

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Zasil sterownik +i- pin 35 do pinu 1 gniazda obd2 no i daj zasilanie na interfejs który tez bierze zasilanie z gniazda obd2 spróbuj na sterowniku ktory kupiłes na próbe

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Przy połączeniu na stole pin35 na pin 1 obd pin 16 na pin masy w obd 4,5 oraz pin 29 na plus obd oczywiście zasilane 12 topi kable w 2 sekundy ....

Do góry Bottom