• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Corsa D sterownik AIRBAG schemat instalacji

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Tak dwie. 35 kostka szara plus i minus kostka zielona

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Podłączyłes tak jak na filmie który zapodałem? Jak mozesz wstaw zdjecia

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Podłączyłem jak na filmie nie działa, ale znalazlem corsine 2011 rok i mój ryżowy clone Delphi nie dziala także zostaje szukanie kogoś z op-comem i może się uda na którym sterowniku. Pytanie czy tylko ten op-com to ogarnie za masę pieniędzy czy coś.tanszego też? Na jeden raz ciężko kupić go za ponad 3k a znaleźć kogoś z op-comem nie łatwy temat

melas

SuperMechanior
Punktów
60
Miasto
WRZEŚNIA
Vxdiag to ogarnia.

I oczywiście gds do tego ostatnio podłączałem Insignia sensor bez problemu diagnoza na stole.

Markson43

SuperMechanior
Punktów
173
Miasto
Rzeszów
Ej.... ryżowy opcom to ogarnia bez problemu oczywiście w aucie nie na stole a koszt to 200-300 zl.

gentki

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Usa
Witam po dłuższej nieobecności. Wczoraj ogarnąłem op-coma i wszystko się wyjaśniło z air-bag. Op-com łączy się bezproblemu a ryżowe delphi tego nie robiło z airbag. Problem świecącej poduszki- napinacz kierowcy który pokazuje opór ok 10 Ohm. Zasymulowałem 2 Ohm wpiąłem w kostkę i działa elegancko wszystko gaśnie, także czekam na nowy napinacz i temat poduszek zakończony. Działam obecnie nad zmianą wyświetlacza ale temat ten można znaleźć w dziale car--audio gdzie walcze z wyciągnięciem pinu z odczytanych pamięci 24c32. Dziękuję wszystkim za pomoc w tym temacie, za schematy i podpowiedzi. Pozdrawiam.

Do góry Bottom