• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Części samochodowe

Mati1987

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Tarnowskie Góry
tg-wulkan.pl
Hej! Chciałbym otworzyć stacjonarny sklep motoryzacyjny z częściami a także sprzedawać przez internet. Gdzie powinienem szukać dostawców? Ostatnio sprawdzałem ceny bardzo znanej hurtowni części samochodowych i okazało się, że klocki hamulcowe mógłbym kupić u nich po cenie hurtowej o 70 zł drożej niż moja konkurencja sprzedaje w tym samym mieście. I jak tu robić interes? Gdzie zaopatrywać się w części i za ile kupić?

old1977

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
502
obrót kolego robi cenę,nikt ci nie da na początek dobrej ceny zaczniesz robić obroty będziesz mógł się targować o rabaty

Mati1987

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Tarnowskie Góry
tg-wulkan.pl
Rozumiem tylko, że dla kogoś nowego to ściana chyba nie do przejścia bez zainwestowania 150 tys. Bo jak obrócić towarem skoro konkurencja ma go o 30% taniej? Gdzieś słyszałem, że modne jest też sprowadzanie części z Chin choć pewnie wszyscy się zaraz przyczepią. Ktoś to robi?

MotoFan

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Rzeszów
naprawimyauto.com.pl
Konkurencja w tej branży jest tak duża, że bez konkretnego kapitału nikłe są Twoje szanse na rozkręcenie sklepu gdzie będzie konkretny obrót, chyba że trafisz miejsce gdzie faktycznie jest zapotrzebowanie, a konkurencja nie wielka.

Chińskie części?? Gdyby nie było popytu na to nikt by tego nie ściągał.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
I znowu jak chcesz zakupić w chinach to musisz dużo kupić inaczej nie masz dobrej ceny

macko90

Nowy
Punktów
0
Hej! Chciałbym otworzyć stacjonarny sklep motoryzacyjny z częściami a także sprzedawać przez internet. Gdzie powinienem szukać dostawców? Ostatnio sprawdzałem ceny bardzo znanej hurtowni części samochodowych i okazało się, że klocki hamulcowe mógłbym kupić u nich po cenie hurtowej o 70 zł drożej niż moja konkurencja sprzedaje w tym samym mieście. I jak tu robić interes? Gdzie zaopatrywać się w części i za ile kupić?

Jak coś warto zajrzeć do - mają szeroki wachlarz części samochodowych, płynów eksploatacyjnych, generalnie w zasadzie wszystko co potrzeba

CheckPartsVIS

Początkujący
Punktów
0
Hej witam wszystkich. Jestem tutaj żeby zaoferować współpracę.
Posiadam dostęp do OEM części większości marek występujących na rynku europejskim, kilku amerykańskich i nie tylko.
Jeżeli potrzebujesz pomocy w wyborze części do twojego samochodu po numerze VIN, chętnie pomogę.
Jestem otwarty na współpracę.
Wszelkie pytania oraz oferty proszę kierować na e-mail:
checkpartsvis@gmail.com
Pozdrawiam :)

Przykładowy e-mail z zapytaniem:
W0L0ZCF6881070537 Wał rozrządu
WV2ZZZ2KZJX150889 Szyba boczna prawa tylnia
VF1KMSEC637157739 Chłodnica

Do góry Bottom