• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czujniki parkowania - dokładane jak oryginalne ?

Joker89

Początkujący
Punktów
0
Witam

Poszukuję do swojego samochodu czujników parkowania które będą niemal identyczne jak oryginalne jednak będą one dokładane.
Mam tutaj na myśli ich wygląd a dokładniej ich sposób zamocowania w zderzaku.
W załączniku załączam dwa zdjęcia:
Zdjęcie numer 1 (biały pojazd) - został na nim uchwycony czujnik jakich poszukuję do swojego samochodu - jest to oryginalny czujnik.
Zdjęcie numer 2(czarny pojazd) - przedstawia dokładane czujniki - których wygląd mi nie odpowiada i owych nie poszukuję...

Ja poszukuję dokładanych czujników które po założeniu będą wyglądać jak te na pierwszym zdjęciu z białego samochodu.
Czy ktoś spotkał się z danym modelem czujników które po założeniu będą mieć wewnętrzny (od środka zderzaka) sposób mocowania ?

Załączniki

• IMG_9727.JPG
    IMG_9727.JPG
    853,3 KB · Wyświetleń: 15
  • IMG_9726.JPG
    IMG_9726.JPG
    685,5 KB · Wyświetleń: 15

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Dokładnych raczej takich nie kupisz ( przynajmniej ja takich nie widziałem ). Te oryginalne są mocowane od wewnątrz w koszykach, które są fabrycznie zgrzane ze zderzakiem.
Dokładane są mocowane na wcisk i ta ramka która Ci się nie podoba jest swego rodzaju ogranicznikiem, żeby czujnik nie wpadł do środka.

Do góry Bottom