• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy gróz za 3 - 4k nada się do rozpoczęcia zabawy z mechaniką pojazdową?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3340
Miasto
PZ
możemy się policytować.
robię busem trasę 1200km. potem z mety na podwórku na trawie wymieniam resor poprzeczny tuleje sworznie wahaczy końce drążków jadę na skp na badania techniczne i z mety jadę ładować towar i kolejna trasa 1200km.
Ale ja nie zamierzam się licytować kto jest lepszym wołem :D roboczym, wyciągnąć zwrotnicę w audi to żaden wyczyn po prostu, pod warunkiem że jest wykonana z żeliwa, jak się trafi aluminiowa to lepiej kupić sobie flaszkę i się napić a auto oddać na warsztat, niech inni się męczą

nanab

SuperMechanior
Punktów
478
Miasto
Bydgoszcz
Za 3-4tys szkoda by mi było do nauki. Można za tysiaka albo taniej kupić coś co samo jeździ i nawet jak zepsujesz to nie szkoda bo oddajesz na złom niewiele taniej.
Już lepiej te 3-4tys wydać na narzędzia, jakiś kompresor, pneumat, zestaw nasadek, kilka grzechotek, kilka dynamometrycznych i specjalne typu ściski do sprężyn, klucze do drążków, ściągacze itd.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3340
Miasto
PZ
Na pilota arni na pilota. Albo takie naciągane do tyłu. Pchasz na wstecznym i spierdzielasz na bok lub się kładziesz na brzuchu.
To jest myśl, napęd sprężynowy, włożyć dużą sprężynę jak w resoraku, zrobić naciąg sprężyny z przekładnią zębatą gdzie w desce rozdzielczej będzie wystawać gniazdo na nasadkę 1/2 cała i wtedy wkładasz grzechotkę kryncisz i naciągasz sprężynę:hungry::pompous: jesteśmy genialni, trzeba opatentować

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
To jest myśl, napęd sprężynowy, włożyć dużą sprężynę jak w resoraku, zrobić naciąg sprężyny z przekładnią zębatą gdzie w desce rozdzielczej będzie wystawać gniazdo na nasadkę 1/2 cała i wtedy wkładasz grzechotkę kryncisz i naciągasz sprężynę:hungry::pompous: jesteśmy genialni, trzeba opatentować
Dokładnie, a potem na parkingu Panie jo niechcioł.

Do góry Bottom