• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czy zatrudnilibyście?

adam.slask

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cieszyn
Cześć! Przeglądałem ogłoszenia w poszukiwaniu jakiegoś pomocnika do mojego warsztatu i natknołem sie na ogłoszenie kobiety http://tablica.pl/oferta/kobieta-sz...ika-mechanik-do-przyuczenia-CID4-ID5wmTd.html
Jak sądzicie czy jest szansa aby kobieta była sensownym pracownikiem? Z jednej strony fajna była by reklama dla mojego warsztatu a z drugiej troche się obawiam o to że zbyt nie dawała by sobie rady i ciągle marudziła i narzekala...że to za cieżkie że brudne itp.... Macie jakieś doświadczenia z kobietami w waszych warsztatach??

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
adam nie żyj stereotypami. Jeżeli potrzebujesz pożądnego mechanika do poprostu sprawdź tą panią i podejdź do niej tak jakbyś podszedł do innego pracownika.

Marlena

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
173
Miasto
Rawa Mazowiecka
www.przekladkianglikow.pl
Zależy ile ma siły. Sama po sobie wiem, że elektryka czy jakieś drobne naprawy to pikuś, ale jak chodzi o przykręcenie maglownicy czy przyniesienie np. kolumny od atego wymiękam. Ale może koleżankę natura obdarzyła mocniejszymi mięśniami hehe Zawsze możesz zatrudnić na okres próbny.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Marlena znam takie kobiety, że mało który chłopak mógłby się mierzyć na siłę. Jeszcze raz podkreslam - potraktuj ją tak jak każdego innego pracownika i będzie dobrze.

adam.slask

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Cieszyn
http://www.fakt.pl/jedyna-kobieta-mechanik-na-slasku,artykuly,451004,1.html
Chyba ją zatrudnię dla samej reklamy :D skoro na śląsku jest tylko jedna kobieta mechanik, to myślę że świetną rekalme mi zrobi :p :cool: byle nic nie dotykała i udawała przy klientach że się zna :D jak myślicie jak zaproponuje jej z 600 zł mies było by to ok? Tylko jeszcze czy chłopaki się zgodzą żeby po warsztacie im się kobieta plątała bo coś jeden burczał że jak przyjmę kobietę to on odchodzi.

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Powiem tak..
Nie wiem czy zatrudnił bym kobietę w warsztacie ….
Ale to tylko takie przemyślenia własne
Córka mojego kolegi spędzała czas od urodzenia w warsztacie na początku w wózku
Później rozbierając coś co dostała od ojca
Miała w wieku 7 lat własny wózek narzędziowy ;)
Idąc dalej w wieku 15 lat ojciec konsultował z nią odczytane błędy na testerze diagnostycznym
… zakupionym zresztą za jej namową.
Skończyła technikum samochodowe jako jedyna dziewczyna w tym okresie
Poszła na studia w kierunku …
Obecnie ma latek 30 i możecie wieżyc lub nie, prowadzi warsztat po ojcu
Co prawda rzadko już coś odkręca ale diagnostyka to nadal jej działka
Więc ….. Nie jest to nie możliwe by kobieta była mechanikiem ….

Ale ty ździerca jesteś …. Za reklamę 600 a za prace drugie tyle proponuje :D

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
chyba 600 zł tygodniówki:) Weź ją na rozmowę i zobacz co Pani potrafi może wszyscy mile się zaskoczycie.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
E tam:) to przyszła pani mechanik a nie drugi Kubica zreszta:

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Do mnie do zawodówki chodzi jedna laska. Nawet jej foto gdzieś wkleiłem w temacie miss mechaników :D Porównując do innych uczniów, to jest znacznie powyżej przeciętnej jeśli chodzi o wiedzę i umiejętności. Siłowo niewiele gorzej sobie radzi i nie marudzi na nic. Dodatkowo ma tyle samozaparcia do nauki, że niejeden by chciał tyle mieć. Także nie skreślałbym tamtej od razu. Zdarzają się wyjątki. Chociaż pewnie bardzo rzadko.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Ja jestem ciekawy czy Adam w ogóle podjął temat?

Co do Pani z zawodówki nie pisałeś, że dziewczyna na zdjęciu to Twoja koleżanka szkolna:p

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
No tak... Dodałem tylko, że jest prawdziwym mechanikiem, a nie modelką :D Albo w sumie będzie - bo jeszcze nie mieliśmy egzaminu.

Też jestem ciekawy jak tam się sprawy potoczyły z tą panienką. I jeśli na plus - to czy dają jej tam żyć i cokolwiek poprzykręcać :)

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
Gattino coś czuje że część kolegów zaraz zapiszę się na kursy do tej Waszej szkoły. Szczególnie mamy tutaj takiego jednego kolegę co to tak może zrobić. Tak, tak o Tobie Luku mówię.

Adama od poniedziałku nie było. Może więc zatrudnił:p

Ostatnia edycja:

Gattino

Bywalec
Punktów
4
Miasto
Warszawa
I teraz biedny Adam nie ma czasu nawet/zwłaszcza w nocy odpisać coś w poście na forum :D

A do szkoły zapraszam jak najbardziej. W przyszłym roku może ruszy elektromechanik. Tylko nie gwarantuję uczestnictwa koleżanki. Ale kto wie... może jakaś inna się trafi?

Do góry Bottom