• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Czym zatrzymać ogniska korozji w profilach zamkniętych?

NorbertK

SuperMechanior
Punktów
215
Pytanie jak w tytule. Czy sa srodki które można wstrzyknac w np podłużnice i powoduja one zatrzymanie korozji lub znaczace jej spowolnienie? Chodzi mi o oto ze przez otwory widzę ze w podłużnicach sa ogniska rdzy ale blacha jest na tyle zdrowa ze nie ma sensu tego ciąć i wstawiać reperaturek.

chudson

SuperMechanior
Punktów
132
Miasto
Gorzów Wlkp
Dobre woski do profili. Odcinają dopływ powietrza i nie rdzewieje dalej.
Jest też chemia do czyszczenia zbiorników paliwowych motocykli z rdzy ale trudno było by to użyć bo wymaga wlania pierwszej butelki, potrząsania ,wylania i wlania drugiej butelki. Nie jest tania ale ponoć czyści super.

Vagers

SuperMechanior
Punktów
370
Ja są zaslepki w progach to cyk dluga rurka podgrzac troche srodek w wiadrze z ciepla woda ( jeden grzal pianki budowlane w wiadrze na palniku w kuchni, efekt meble do wymiany okno wywalone i sciany do remontu hehe) i wpuszczamy pistoletem. Proste jak sraczka

M hd

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
110
A co z fertanem i tym podobnymi środkami

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1660
Przepracowany olej z wymiany;-)
przypomniał mi się znajomy mojego taty. dość dawna historia- polonez 1.6, jeszcze zwykły, przed caro.
gościu umyślił sobie, że zatka otwory odpływowe w bagażniku, narożniki- tylne błotniki. "bo mu tam woda się wchlapuje od kół i wszystko rdzewieje".
otwory zatkał, całość wysmarował jakimś cud smarem antykorozyjnym. do tego napchał szmat nasączonych starym olejem. po dosłownie jednej zimie szmaty wyjął razem z blachami :D

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Co by nie zrobił pedalonez to pedalonez, i tak po roku zgnije.

Do góry Bottom