• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Dacia Dokker 1.5 Blue Dci błąd P0002 skoki ciśnienia.

PawelPerfect33

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Przeciszów
Witam kolegów po fachu.
Na warsztacie mam Dokkera z 2019 roku, sporadycznie wrzuca błąd regulacji ciśnienia na listwie, w parametrach w tym momencie skoki ciśnienia od zadanego np 1000 bar spada na 50 i z powrotem na zadane, trwa to ułamki sekund, wygląda na usterke elektryczną, bo poza tym trzyma parametry książkowo, miał ktoś z tymi syfkami już styczność, jakieś typowe usterki?

lalek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
312
Wygląda na usterke elektryczną, czyli co?
Czyli, że w momencie wystąpienia usterki masz dalej 12v na regulatorze?
Nie krępuj się, opisz szerzej Twoje działania, żeby nie trzeba się było po kolei pytac co już zrobiłeś.

PawelPerfect33

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Przeciszów
Wiem, źle opisałem usterkę, skoki ciśnienia były "nienaturalne" czyli auto szło ogniem, 1800 bar na listwie i spadek na 50 bar ze 2-3 razy czemu towarzyszyło szarpanie i dalej jazda płynnie, wrzuciłem nowy czujnik ciśnienia na listwę, narazie testuje i wygląda że tutaj był problem. Wiązki sprawdziłem w okolicach akumulatora wg not serwisowych, dowinąłem taśmy i inaczej umocowałem, ale problem był prawdopodobnie w czujniku.

Pawel23

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
116
Miasto
Wołomin
Te kostki połączeniowe potrafią również figla zrobić ale jak pozbyłeś się problemu to super

Do góry Bottom