• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Daewoo Espero 1.5 DOHC - Problem z benzyna w filtrze powietrza

domaniu

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Daleszyce
Witam wszystkich.
Mam problem z moim Espero. Mianowicie zaczelo szarpac podczas jazdy na benzynie. Udało mi sie dojechac do domu. Wymienilem świece,kable myslałem że to własnie tego wina, ale okazalo sie że nie. Chełtalem go z trudem wchodzil na obroty. Jak juz odpalił to strasznie kopcil i tak kjak by nie palil na którys z cyliner, lub na cylindry, (stan oleju znacznie sie podniosł co sie okazalo wymieszał sie z benzyną). Po wyjęciu filtra powietrza okazalo sie ze jest tam mnóstwo benzyny w komorze filtra, a sam filter mokry od benzyny. Zdjałem węza pomiedzy filtrem powietrza a przepustnicą, co okazalo sie że z przepustnicy wylewa sie paliwo, nawet na zgaszonym silniku.
Wydaje mi się że sie zalewa dlatego tak szrapie i cięzko pali i kopci na siwo, ale nie mam pojęcia czemu.
Co moze byc przyczyną takiej awari.
Dziekuje z góry za pomoc.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3342
Miasto
PZ
zalewa się, czujnik temperatury, sterownik silnika a może któryś wtryskiwacz

domaniu

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Daleszyce
Najprawdopodobniej przyna jest walnięty regulator cisnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy. Do kolektora ssacego przez wężyk z tegoż regulatora dostaje sie paliwo co powoduje jego sie przepełnienie stad paliwo wylewa sie poprzez przepustnice.

ObelixSP

SuperMechanior
Punktów
90
Miasto
Łódź
Najprawdopodobniej przyna jest walnięty regulator cisnienia paliwa w listwie wtryskiwaczy. Do kolektora ssacego przez wężyk z tegoż regulatora dostaje sie paliwo co powoduje jego sie przepełnienie stad paliwo wylewa sie poprzez przepustnice.

też tak mysle .
Zdejmi węzyk podciśnieniowy dochodzący do regulatora ciśnienia jak pojawi się tam paliwo to masz problem rozwiązany.

http://www.google.pl/imgres?q=regul...37&ved=1t:429,r:15,s:200,i:49&biw=991&bih=655

Do góry Bottom