• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

DDT 2000 /KONFIGURACJA/UŻYTKOWANIE ORAZ CO I JAK

sylvocompany

Początkujący
Punktów
0
Miasto
lepiej nie pytać
kolego spolszczenia jako takiego nie ma,Ja posiadam spolszczenie do dokładnego modelu auta czyli laguna II-przykład spolszczenia jest powyżej na zdjęciu,jeśli jesteś zainteresowany to daj na prv,albo szukaj na forum laguna

cez67

Nowy
Punktów
0
Miasto
Wejherowo
Witam jestem tu nowy od wczoraj walcze z DDT2000 robie jak w opisie i na koniec nic DDT2000 jest pusty i informacja not installed i wszystkie zakladki czyste. Moze znajdzie sie ktos kto mi pomoze. Dodam ze mam win7 i kabel elm327 a auto to Laguna II. A moze znajdzie sie ktos z okolicy Wejherowa. Z GORY DZIEKI mam nadzieje ze ktos sie odezwie.

SIWY

Uczestnik
Punktów
0
witam kupiłem ddt do reni 2 meganki poinstalowałem iwywala mi dont not register jak to załatwić chyba dla tego z autem nie moge sie połączyć

SIWY

Uczestnik
Punktów
0
kupiłem ddt 2000 z kabelkiem odb 2 po czym poznać że program jest połączny pomocy na pasku zadań pojawiła mi się larwa z czerwonym krzyżykiem+ napis ddt 2000 is not register czy to ma znaczenie jak sie tego pozbyć

hondah

Początkujący
Punktów
2
Miasto
Zakopane
Witam.
A czy ktos ma jakis programik ktory wlasnie bedzie mi wpelni obslugiwal ELM 327 (kupiony na allegro).
Bardzo proszeo pomoc.

SIWY

Uczestnik
Punktów
0
witam jak wyłączyć te czujniki ciśnienia w megance 2 19dci 2004 prosze o pomoc

znalazłem opis do laguny ale to inna bajka niż megane 2 ratujcie

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
a powiedzcie mi państwo czy zdiagnozuje tym programem nissana micre k12 2003 r głównie silnik

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
mam również DDT i powiem tyle że nie jest zły tylko żebym coś z tego kumał. minęło troche czasu zanim go rozszyfrowałem. wkurzało mnie to że nie znajduje kalkulatorów w starszych modelach z gniazdem na 12 pin. Więc kupiłem clipa pierwsze wrażenie pozytywne chodzi ok no i po polsku:)

Mam takie dziwne uczucie że ta stronka z ddt to tania reklama przedsiębiorczego sprzedawcy z allegro;)

amber

Nowy
Punktów
0
Witam, mam pytanie związane z ddt2000 mianowicie czy da się dzięki niemu zakodować kartę w lagunie II przed liftem?

crefin

Nowy
Punktów
0
DDt jest tanim fejsem soft dużo może bo napisany przez dobrego programiste a nie mechanika i lipa jak z vcds skąd wiedzieć jak robić kodowania i gdzie wiedzy szukać, programy diagnostyczne powinny być proste jak np op com ( choć jest kopią tech 2) ale jest prosty graficznie dla użytkownika, can clip jest banalny również no ale troche kosztuje, fakt możesz kupić bezpośrednio z chin ale zobacz cene naprawy ok 400zł sobie życzą ci co chcą się wogóle tego podjąć bo o czymś takim jak gwarancja to zapomnij u chińczyka... sprzedać i zapomnieć to ich dewiza zreszta wielu sprzedawców diagnostyki też tak uważa... propo ddt 2000 znam jednego co tym handluje i ma najnowsza baze z 2010 roku baza ddt200data ma 677 megabyte czyli najnowsza możliwa, daje ją tylko swoim klientom co się nie dziwię bo gadałem z nim i powiedział że musiał 200 euro za nią wyłożyć ( na priva mogę dać link )
DDT mogłoby chodzić fajnie i być po polsku ale kto się podejmnie i poświęci czas jak zaraz inny się znajdzie i zwinie mu projekt dlatego tak tego jak i innych się nikomu tłumaczyć nie chce bo jak zabezpieczyć coś co nie jest tej osoby hehe

Punktów
0
Witam,

proszę powiedzcie czy, ktoś może wie jak wyłączyć czujniki ciśnienia, albo najlepiej cały układ związany z ciśnieniem w oponach w renault scenic II rok 2003, bardzo proszę o instrukcję bo siedzę już kilka dni na necie i szukam jak to zrobić i nigdzie nie mogę znaleźć.

sylvocompany wiatm, czy istnieje możliwość żebyś udostępnił jakoś spolszczenie do Laguny do ddt2000, z angielskim ale francuski jest dla mnie jak chiński.

vipszybki

Początkujący
Punktów
0
Witam zmagam się z kofiguracją już od kilku dni DDT2000 2.3.0.1 i jak n arazie bezskutecznie. Program odpala się w ekslplorerze, wybrałem właściwy port, ale po kliknięciu opcji VEHICLES listy modeli aut są puste, a na tronie głównej w dodatku widnieje czerwony komunikat:
License is expired or DDT2000 is not registered
Click here to register

Proszę o jakieś sugestie-podpowiedzi !!!

janserce

Nowy
Punktów
0
Witam zmagam się z kofiguracją już od kilku dni DDT2000 2.3.0.1 i jak n arazie bezskutecznie. Program odpala się w ekslplorerze, wybrałem właściwy port, ale po kliknięciu opcji VEHICLES listy modeli aut są puste, a na tronie głównej w dodatku widnieje czerwony komunikat:
License is expired or DDT2000 is not registered
Click here to register

Proszę o jakieś sugestie-podpowiedzi !!!
czyli program trza zarejestrowac, pewnie na allegro kabelek z programem demo ci dali. sciagaj z neta jakis darmowy DDT2000

vipszybki

Początkujący
Punktów
0
a czy ten program będzie latał pod WIN 7 Home Premium ?

G0FF0

Nowy
Punktów
0
Witam, wczoraj zainstalowałem DDT2000 wersje podajże 2.3.0.1, zrobiłem wszystko jak pisało w instrukcji tylko w sęk tym, że jak uruchamiam program DDT2000, następnie klikając w dział Vehicles, aby wybrać mój model auta. To owe tabelki mam puste zdjęcie podaję poniżej : Na forum mechanicy..jpg

p.s. Jestem użytkownikiem Windowsa 8 więc nie wiem czy to wina systemu? Kto wie proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam.

vipszybki

Początkujący
Punktów
0
Witam, wczoraj zainstalowałem DDT2000 wersje podajże 2.3.0.1, zrobiłem wszystko jak pisało w instrukcji tylko w sęk tym, że jak uruchamiam program DDT2000, następnie klikając w dział Vehicles, aby wybrać mój model auta. To owe tabelki mam puste zdjęcie podaję poniżej : Wyświetl załącznik 1770

p.s. Jestem użytkownikiem Windowsa 8 więc nie wiem czy to wina systemu? Kto wie proszę o szybką odpowiedź pozdrawiam.

Miałem ten sam problem. Sprawdź ile zajmuje Ci baza danych. Znajduje się ona bezpośrednio na dysku C (systemowym) ma zajmować coś ponad 600 MB. Pewnie tak samo jak ja masz zainstalowaną jakąś "niepełną" co zajmuje 160 parę MB. Jeśli tak to znajdź inną bazę danych i podmień z tą którą masz na "C" i jeśli resztę masz skonfigurowaną dobrze to powinno już latać. Mój kabelek już działa, ale obsluga tego DDT2000 jest trochę skomplikowana...

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
ktoś robil pl do niektorych aut , ja miałem jakiś czas ale niestety francuski do kitu u mnie . Jak pamietam to pisane w HTML i mozna tlumaczyć

Do góry Bottom