• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Delphi DS150E

Status
Zamknięty.

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Autocom/ Delphi jako orginalne to całkiem fajnie urzadzenie lecz cena zabija (ok17 tysiakow z kabelkami a moze teraz i wiecej), a to co oferuja to tani sprzet z chin (moze poprawiony na stanowisku rtv) więc odpowiedz sobie sam czy warto ,a na dodatek na pirackiej wersji do warsztatu :-(

Ostatnia edycja:

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Dołaczę do tematu
Mam taki sam sprzęt ryżowy jak zakładajacy temat. Dla siebie , nie mam na razie warsztatu:)
Płyta dolączona do zestawu. @maciek.k-k powiedz proszę czemu nie instalować z tej płyty?
I jezeli nie z niej to z czego. Dopiero zaczynam z tym sprzętem ,zanim przeczytałem ten temat przed godziną zainstalowałem własnie z dołączonej płyty. Jakoś poszło ale nie podłączałem jeszcze hardware.
Tak dla próby zainstalowałem by poduczyć sie troszkę.
Proszę jeszcze o naprowadzenie jak obchodzić się z tym sprzętem. Tzn. zainstalowałem i co - mam polaczyć się z witryną Delphi celem aktualizacji czy unikać jak ognia?
Po drugie - załózmy ze działa program na kompie / innym niz ten na którym próbę zrobiłem/ to jak to robimy - podłaczamy sprzet do auta w gniazdo OBD a potem podpinamy kabel USB , odpalamy program i juz ma działać czy zupełnie inaczej podchodzimy do tego.
Pozdr

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Raczej bardziej chodziło mi o to ze sa to obrazy plyt na uzytek jesli posiadasz orginal " wedle przepisow prawa" jesli nie to jest to pirat i raczej żaden warsztat nie zaryzykuje wpadki.

SEBA XX

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Puławy
Nie próbuj aktualizować bo poleci głowica. Jeżeli poprawnie zainstalowałeś to podpinasz pod jakieś auto i robisz test portu w ustawieniach, zapisujesz i wszystko ma chodzić.

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Nie próbuj aktualizować bo poleci głowica. Jeżeli poprawnie zainstalowałeś to podpinasz pod jakieś auto i robisz test portu w ustawieniach, zapisujesz i wszystko ma chodzić.

o jaką aktualizację ci chodzi? samej głowicy czy programu? Sam program można zaktualizować bo i tak poleci do ostatniej wersji z rocznika czyli 2013R3.2 (autocom) 2013R3.3 (delphi)
Jeśli chodzi o aktualizację głowicy to jak ma ci pracować jeśli jest na starym Firware bo np,z 2012?

Ostatnia edycja:

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
No nie umiem odpowiedzieć precyzyjnie , za mało znam temat. Ale jak instalowałem program to mam taki poradnik z chomika i tam pisze by podłaczyć do neta by zaktualizować.
A głowicę tez mozna aktualizować ? Jezeli tak to co to da?

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
No nie umiem odpowiedzieć precyzyjnie , za mało znam temat. Ale jak instalowałem program to mam taki poradnik z chomika i tam pisze by podłaczyć do neta by zaktualizować.
A głowicę tez mozna aktualizować ? Jezeli tak to co to da?
Prawda jest taka że na ogół clony nie przechodzą aktualizacji glowicy poprzez program a wtedy działają tylko do ostatniej wersji z rocznika (no chyba że jest to nakladka tak jak to obecnie wygląda z 2014)

Ostatnia edycja:

Korneliusz

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Szczecin
www.multisat.com.pl
Na płycie mam również wersję ds 150 2014-1.
Tyle że- jak dobrze zrozumiałem to trzeba wysłac pilk aktywacyjny do sprzedawcy i on dopiero zwróci gotowy.
Ale czy warto ? Moje auta są sprzed 2010 r.
Jeszce pytanie - głowica ma diodę LED we wtyczce. Skąd zatem wezmie zasilanie skoro najpierw podpinamy głowicę do gniazda OBD a potem łaczymy z kopem kablem USB. No a te które mają bezprzewodowe lącze- blue touth to jak ta dioda zaswieci?

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Prawda jest taka że na ogół clony nie przechodzą aktualizacji poprzez program a wtedy działają tylko do ostatniej wersji z rocznika
Na płycie mam również wersję ds 150 2014-1.
Tyle że- jak dobrze zrozumiałem to trzeba wysłac pilk aktywacyjny do sprzedawcy i on dopiero zwróci gotowy.
Ale czy warto ? Moje auta są sprzed 2010 r.
Jeszce pytanie - głowica ma diodę LED we wtyczce. Skąd zatem wezmie zasilanie skoro najpierw podpinamy głowicę do gniazda OBD a potem łaczymy z kopem kablem USB. No a te które mają bezprzewodowe lącze- blue touth to jak ta dioda zaswieci?

w nakładkach doszło troszkę do forda i paru innych modeli lecz myślę ze więcej dorobiła się wersja trucks. Z plikiem aktywacji to zależy od chinczyka bo często olewają temat i nie odpisują więc warto szukać u kolegów z forum. co do oswietlenia to ma baterię i jest niezależne (nacisnij wtyk to się przekonasz)

thekip

SuperMechanior
Punktów
16
witam czy do
Delphi DS150E pro wersja ryżowa da sie dolutowac jakis modół blototch??

dob12

Uczestnik
Punktów
5
Miasto
Trochę tu trochę tam , pomogłem kliknij "lubię"
Prawda jest taka że na ogół clony nie przechodzą aktualizacji glowicy poprzez program a wtedy działają tylko do ostatniej wersji z rocznika (no chyba że jest to nakladka tak jak to obecnie wygląda z 2014)

Przechodzą normalnie aktualizcję,
Sam mam klona.
Obecnie mój ma firmware 1423 i działa z wersją 213,3 cars i truck,214.2 cars i wow 5.0.08.

pol19

SuperMechanior
Punktów
65
Kolego "dob12" takie masz może urządzenie?

Potrzebuje działającego firmware 1423.

pol19

SuperMechanior
Punktów
65
Rozumiem, że pliki podmieniam i już nie aktywuje ponownie? To jest do cars czy track?

pol19

SuperMechanior
Punktów
65
To co na zdjęciu to CDP ,
ja mam CDP+ mój ma seriakl 100251

dob12 to jest CDP PRO z seria 20814 i mam problem zaktualizowaniem właśnie do 2014. Pliki do podmiany są chyba z serii 100251 i błąd wywala mi w czasie podłączania pod samochód.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom