• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

demontaz skrzyni zf 5hp19

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Tak na wieczor pytanko,przyjechalo na lawecie audi a6 c5 allroad 2.5tdi,padnieta skrzynia,moje pytanie bo jeszcze nie mialem okazji demontowac tej skrzyni w tym modelu,jak czasowo to wychodzi i jakie problemy po drodze bo mam inne roboty i niewiem czy sie za to brac odrazu zebym czasu na to nie zmarnowal teraz

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Zapytam z ciekawości jaki przebieg ma ten wóz bo mam takie a6 z taką skrzynią i zastanawiam się czy warto to rejestrować

slawek1

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
430
Miasto
Świdnica
@Piotr83a weź sie nie kompromituj człowieku. To jest forum dla mechanikow a nie piaskownica dla dzieci. Stary śmietnik, wejdź pod auto i popatrz sam co i jak

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Tu nie cjodzi o kompromitacje czlowieku,sie spytalem ile czasu to zajmnie bo mam inna robote i czy warto za to teraz sie brac,moge to samo powiedziec o Tobie jak cos sie spytasz ale nie powiem bo szanuje ten zawod i po to tu jestesmy by sobie pomagac

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
719
Ja tylko opuszczam na ile wahacze pozwolą ale z tym 2 h to przesadzasz. Czasem konwerter odkręcić i nie omknac trzeba chwile poświecić.

Piotr83a

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Skrzyszów
Wywalilem sanki,zrobilem plac zeby sie nie dupkowac,ogolnie samemu bo sam robie zajelo prawie 5godzin,sruby szly jak szly

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2833
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
W polskim języku, dialekt warsztatowy, mi też się czasem coś omcknie a czasami nawet omsknie, generalnie wiadomo co się zrobi. Omcknie to omcknie czyli idzie, idzie, idzie i się omcknie.

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
987
Miasto
Pruszcz Gdański
W polskim języku, dialekt warsztatowy, mi też się czasem coś omcknie a czasami nawet omsknie, generalnie wiadomo co się zrobi. Omcknie to omcknie czyli idzie, idzie, idzie i się omcknie.
u mnie jest tak , idzie ? no idzie , ale czekaj , no idzie , albo nie , czekaj , w sumie idzie, ku , opierd olilo sie :)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Co znaczy OMCKNIE w jakim to języku?
To znaczy że się omyka czyli że mechanik ma przej....e wtedy w zależności od tego gdzie się znajduje łeb śruby, trzeba przeciąć gumówką, palnikiem, nabić mniejszą nasadkę albo takie specjalne "nasadki" do ekstrakcji obmykanych śrub, kupiłem sobie ostatnio taki zestawik ale jakoś zawsze mi się udaje nie obrobić śruby :)

Do góry Bottom